Ταφή τέφρας στη θάλασσα στο πλαίσιο συνεδρίου για αποτέφρωση νεκρών

Με το τουριστικό σκάφος ΙΛΙΑΣ θα έχουν τη δυνατότητα τα γραφεία κηδειών και οι δημοσιογράφοι να συμμετέχουν στην πρακτική εξάσκηση που...


Με το τουριστικό σκάφος ΙΛΙΑΣ θα έχουν τη δυνατότητα τα γραφεία κηδειών και οι δημοσιογράφοι να συμμετέχουν στην πρακτική εξάσκηση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Συνεδρίου της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Συνεδρίου, με θέμα «Εξέλιξη των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα και η αποτέφρωση των νεκρών», που θα πραγματοποιηθεί 20 και 21 Οκτωβρίου στο Βόλο, στο Ξενοδοχείο Vallis.
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με την «Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης», το «Επιμελητήριο Μαγνησίας» και την «Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας».
Όσον αφορά στο τουριστικό σκάφος ΙΛΙΑ είναι ξύλινο τύπου gullet, 15 μέτρων και σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι χωρητικότητας 24 ατόμων. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία και την τελετή που ακολουθείται για την ταφή τέφρας στη θάλασσα. Μάλιστα θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης που είναι επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αποτέφρωσης (I.C.F.).
Κινηματογραφική κάλυψη Συνεδρίου
Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που σκηνοθετεί η βραβευμένη σκηνοθέτης Ελίνα Ψύκου, την παραγωγή του οποίου έχει αναλάβει η Anemon Productions,  και το οποίο επικεντρώνεται στα δικαιώματα που άπτονται της ζωής και του θανάτου, τον τρόπο που συγκεκριμένες ελευθερίες δεν πραγματώνονται σε σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, τετραμελής ομάδας θα βρίσκεται στο Βόλο, προκειμένου να καλύψει κινηματογραφικά τις εργασίες του Συνεδρίου για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 6709728374185312775

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item