Άναψε το πράσινο φως ο Δήμος Βόλου για την αγορά του οικοπέδου στον Σωρό

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των μειοψηφιών η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου στο οικισμό του Αγίου Στεφ...


Παρά τις έντονες αντιδράσεις των μειοψηφιών η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου στο οικισμό του Αγίου Στεφάνου στο Σωρό, ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησία, αντί του ποσού των 100.000 ευρώ. Στο χώρο σχεδιάζει να δημιουργήσει εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο ή άλλη υποδομή κοινωφελούς χαρακτήρα.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Πέγιος, υπερασπίστηκε την απόφαση της δημοτικής αρχής και επισήμανε ότι γίνεται πολύ καλή οικονομική διαχείριση του δήμου και ότι και το ταμείο θα διπλασιαστεί και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του δήμου θα μειωθούν στο ελάχιστο.
Η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης” Νατάσσα Οικονόμου επισήμανε ότι η δημοτική αρχή αλλάζει το σκοπό της αγοράς του οικοπέδου, όπου αρχικά σχεδίαζε να να δημιουργήσει κέντρο αστρονομίας και τώρα μιλά για εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο. Επιπλέον τόνισε οτι η πραγματικότητα είναι ότι η δημοτική αρχή θέλει να εξυπηρετήσει το συνεταιρισμό και τον πρόεδρό του που τυγχάνει και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. “Η απόφαση είναι καταφανώς παράνομη, πολιτικά αυθαίρετη και θα καλέσουμε την Αποκεντρωμένη να μην προχωρήσει στην επικύρωσή της» τόνισε.
Για απιστία και παράβαση καθήκοντος έκανε λόγο ο Μιχ. Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου» και ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα. Απαντώντας του ο κ. Πέγιος του επισήμανε ότι «η παράβαση καθήκοντος υποκρύπτει ότι σκόπιμα δημόσιο χρήμα του Δήμου καταναλώνεται. Εμείς κάνουμε μία επικερδή αγορά για το Δήμο με τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας. Αγοράζουμε ένα οικόπεδο, που παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν προσφέρθηκε δωρεάν στο δήμο, δεν ενήργησε η τότε δημοτική αρχή. Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος».
Ένταση προκλήθηκε μεταξύ των κ.κ. Γαργάλα, Γαλάτη και Ζέρβα καθώς οι δύο τελευταίοι ενοχλήθηκαν από την τοποθέτηση του πρώτου ότι γίνεται εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ο κ. Γαργάλας συνέχισε τονίζοντας ότι «παρά τα όσα λέει ο Δήμος, για μας αυτό αποτελεί σκάνδαλο. Ειδικά όταν ο δήμος δεν έχει χρήματα να αποζημιώσει οικόπεδα τα οποία είχε δημεύσει».
Ο Γ. Μουλάς εξέφρασε τη δυσφορία του για την κριτική της αντιπολίτευσης και επισήμανε ότι αν υπάρχει κάποιο νομικό θέμα που δεν εξετάστηκε θα διερευνηθεί έγκαρια. Στο σημείο εκείνο η κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον κ. Μουλά ότι η λειτουργία του δεν είναι θεσμική ότι παραβιάζει το αρ.99,  κι ότι η απουσία του από τη συνεδρίαση  ήταν προσχηματική. «Δε θα αναφερόμουν στο περιεχόμενο των όσων είπατε πριν, αλλά στη λειτουργία σας. Δεν ήταν θεσμική για να σχολιάσετε το θέμα και δεν είχατε καμία θέση με την έννοια ότι καθόσασταν και δίνατε οδηγίες» είπε μεταξύ άλλων.
Related

Sticky 8934360449598297779

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item