Τιμητική-Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Πωλ Σουλικιά «’Εργα & Εποχές»

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στις 7:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, θα γίνουν τα εγκαίνια της Τιμητικής – Αναδρομι...


Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στις 7:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, θα γίνουν τα εγκαίνια της Τιμητικής – Αναδρομικής Έκθεσης Ζωγραφικής, που διοργανώνει ο Φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ – για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», προκειμένου να τιμήσουν τον Διεθνή Βολιώτη Εικαστικό Πωλ Σουλικιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται τη στιγμή κατά την οποία ο Πωλ Σουλικιάς συμπληρώνει τα 90 του χρόνια.
Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τους φορείς της επιλέγει να τιμήσει πολύπλευρες προσωπικότητες «εν ζωή» που υπηρέτησαν με συνέπεια, γνώση και αξιοσύνη τις Τέχνες και τα Γράμματα, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα και την προσωπική τους συμβολή στους τομείς που δραστηριοποιήθηκαν, αποτελώντας θετικό παράδειγμα για τα Ελληνόπουλα και προβάλλοντας την χώρα μας στο εξωτερικό.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται ως ελάχιστο δείγμα του σεβασμού, της αναγνώρισης και της τιμής που η τοπική μας Εκκλησία και η  πόλη οφείλουν στο πρόσωπο και στο έργο του μεγάλου Ζωγράφου Πωλ Σουλικιά.
Στη ζωή και το έργο του τιμώμενου καλλιτέχνη θα αναφερθούν η Μαίρη Μιχαηλίδου, επίτιμη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος» και η Μάγδα Κουμπαρέλου, Ιστορικός Τέχνης.
Την επιμέλεια της Έκθεσης έχει ο γιός του Αριστοφάνης Σουλικιάς με την Μάγδα Κουμπαρέλου και την Έλενα Νικηφόρου.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 938572603423917911

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item