Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ για το Γηροκομείο - Αποδεσμεύονται μερικών οι λογαριασμοί

Με μερική αποδέσμευση των λογαριασμών του Γηροκομείου Βόλου, που δεσμεύθηκαν λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ, φαίνεται πως θα διευθετηθεί το ...


Με μερική αποδέσμευση των λογαριασμών του Γηροκομείου Βόλου, που δεσμεύθηκαν λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ, φαίνεται πως θα διευθετηθεί το πρόβλημα που προέκυψε από χθες και έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν οι 50 εργαζόμενοι, δύο μηνιάτικα (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου) και τα επίδομα αδείας τους.
Όπως, ωστόσο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Παύλος Πάνος, η μερική αποδέσμευση δεν λύνει πρόβλημα, καθώς η ίδια κατάσταση θα δημιουργηθεί και πάλι, σε ένα μήνα, όταν κατατεθούν και πάλι χρήματα στους λογαριασμούς για να πληρωθούν οι μισθοί.Ο κ. Πάνος ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την κατάσταση, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο, σήμερα το πρωί. Αμέσως μετά, εργαζόμενοι και πρόεδρος μετέβησαν στο ΙΚΑ Βόλου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ ο κ. Πάνος είχε συνάντηση με την προϊσταμένη της υπηρεσίας, κ. Βαρδάκη και ακολούθως επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Καλαματιανό, στον οποίο εξέθεσαν την κατάσταση.
«Ικετεύουμε να άρουν αυτή την απόφαση. Αν δεσμευθούν οι λογαριασμοί του Ιδρύματος, το Γηροκομείο κλείνει άμεσα. Δεν είναι απειλή, είναι πραγματικότητα. Δεν μπορεί να πληρωθεί το προσωπικό, ούτε οι προμηθευτές, δεν μπορεί να ρολάρει τίποτα» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του Γηροκομείου, προσθέτοντας πως τελικά, γύρισε μπούμερανγκ για το Ίδρυμα, η απόφαση της Διοίκησης να εκτελεί όλες τις οικονομικές συναλλαγές μέσω τραπέζης ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.
Όσον αφορά τους σχεδιασμούς της Διοίκησης του Γηροκομείου για την αποπληρωμή των οφειλών, ο κ. Πάνος τόνισε ότι πρόθεσή τους είναι να πληρώσουν το ΙΚΑ – μηδενίζοντας μάλιστα τις οφειλές σε ορίζοντα πενταετίας – όπως πλήρωσαν 500.000 ευρώ στην εφορία. Ωστόσο – παρατήρησε – δεν φταίει το Ίδρυμα, που προηγείται η εφορία του ΙΚΑ. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στο Γηροκομείο Βόλου 600.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να εισπράξει κατευθείαν το ΙΚΑ.
«Πρέπει επιτέλους, η πολιτεία να σταθεί πάνω στα ιδρύματα. Κι αν υπάρχουν ιδρύματα «μαϊμού» και προβληματικά, ας τα κλείσουν. Εμείς δεν είμαστε προβληματικό ίδρυμα» επισήμανε ο κ. Πάνος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμπαράσταση που έτυχαν από την πρώτη στιγμή, εκ μέρους του περιφερειάρχη, κ. Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη, κ. Κολυνδρίνη αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μάκη Μπαλλή, ο οποίος μάλιστα, ήταν αυτός που επικοινώνησε από χθες βράδυ, τόσο με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, όσο και με τον διοικητή του ΙΚΑ, κ. Καλαματιανό.

Related

Sticky 7031386380266656712

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item