Σ. Κοκκίνης: Δεν θα αφήσουμε τον κ. Φίλη να διαλύσει την εκπαίδευση στη χώρα

Με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και συγκεκριμένα στο μάθημα των...


Με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και συγκεκριμένα στο μάθημα των θρησκευτικών, ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Μαγνησίας κ. Σάκης Κοκκίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η Συγκυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει την λαϊκή κατακραυγή για την υπογραφή του τρίτου και πιο σκληρού μνημονίου, προκειμένου να μας κάνει να ξεχάσουμε τον “κόφτη” που πρόκειται να ενεργοποιηθεί και να πετσοκόψει επιπλέον τα εισοδήματα των Ελλήνων, επινόησε μία αλλαγή στην Εκπαίδευση. Μοιάζει με εξετάσεις αριστεροφροσύνης με στόχο να ικανοποιήσει τις ιδεοληπτικές εμμονές των πιο απαρχαιωμένων μαρξιστικών αναλύσεων που λένε ότι “η θρησκεία είναι το όπιο του λαού”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να “πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα” για να αποφύγουν να συζητήσουν μείζονα ζητήματα, όπως η αξιολόγηση και τα προαπαιτούμενα που θα δυσαρεστήσουν την εκλογική τους πελατεία. Θυμίζω στους ανθρώπους που με ψέματα αναρριχήθηκαν στην εξουσία, ότι το ίδιο το Σύνταγμα αναφέρει ότι η παιδεία οφείλει να καλλιεργεί την εθνική και θρησκευτική συνείδηση. Η όποια αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση, σε διάλογο με την εκκλησία της Ελλάδος και όχι να τη φέρνει και προ τετελεσμένων αποφάσεων. Κανένας δε θα διαφωνούσε -και πρώτη η ΝΔ και ο πρόεδρός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει δηλώσει-, με την αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικό στους μαθητές. Η όποια, όμως, αναμόρφωση του μαθήματος θα πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την ορθόδοξη διδασκαλία, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Τέλος, θέλω να συγχαρώ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για την σταθερή και αξιοπρεπή στάση που έχει κρατήσει στο θέμα αυτό, δείχνοντας έτσι τις αξίες της Χριστιανοσύνης και της Ορθόδοξης πίστης.
Ένα είναι σίγουρο. Δεν θα αφήσουμε τον κ. Φίλη και την παρέα του να διαλύσουν την εκπαίδευση στη χώρα “

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4368267188856748969

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item