Οργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για τον Λαογράφο – Συγγραφέα Γιώργο Θωμά

Την Κυριακή 16 Οκτω βρίου 2014  στις  6 :30΄ το απόγευμα  στο  Αμφιθέατρο «Δημήτρης Σαράτσης» των Εγκαταστάσεων «Παπαστράτου » του Πανεπιστη...


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2014 στις 6:30΄ το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Δημήτρης Σαράτσης» των Εγκαταστάσεων «Παπαστράτου» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση, προκειμένου να τιμηθεί ο Βολιώτης Λαογράφος και Συγγραφέας Γιώργος Θωμάς. Την εκδήλωσηδιοργανώνει ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού,«ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ – για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ (Αντιδημαρχία Παιδείας & Πολιτισμού), το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού (κατεύθυνση Λογοτεχνίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.), την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, τα Γ.Α.Κ. Γενικά Αρχεία του Κράτους Αρχεία Νομού Μαγνησίας και τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας

 

 

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της «1ηςΈΚΘΕΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ», αφιερωμένης στους ΑΝΘΙΜΟ ΓΑΖΗ και ΓΡΗΓΟΡΙΟΚΩΝΣΤΑΝΤΑ, που θα λειτουργήσει στην Αίθουσα Εκθέσεων του Γηροκομείου Βόλου (Ιάσονος – Αργοναυτών) από τις 24 Οκτωβρίου ως τις 30 Οκτωβρίου 2016.

Η βράβευση «εν ζωή» επιφανών ανθρώπων της προσφοράς, της Τέχνης και του πολιτισμού, είναι μια ακόμη ιδέα του Σεβασμιώτατου ΜητροπολίτηΔημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίουπου υλοποιείται από τον  φορέα πολιτισμού που προ διετίας δημιούργησε την «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».  Επιλέγει να τιμήσει «εν ζωή» πολύπλευρες προσωπικότητες που υπηρέτησαν με συνέπεια, γνώση και αξιοσύνη τους ευαίσθητους τομείς της Ελληνικής Παιδείας, τις Τέχνες και τα Γράμματα, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα και την προσωπική τους συμβολή στη διαπαιδαγώγηση χιλιάδων Ελληνοπαίδωνστην προαγωγή και διάσωση του τομέα της δράσης των.

Σε προηγούμενες, όμορφα διοργανωμένες, σε συνεργασία πάντοτε με άλλους πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς της περιοχής μας, τιμήθηκαν καταξιωμένοι και αξιόλογοι «εργάτες» του Πνεύματος και της Τέχνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται και πάλι σε συνεργασία με άλλους φορείς, τον ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ, Αντιδημαρχία Παιδείας & Πολιτισμού, το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού (κατεύθυνση Λογοτεχνίας) Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.), την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Αρχεία Νομού Μαγνησίας και τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της «1ης ΈΚΘΕΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ», που είναι αφιερωμένης στους Μηλιώτες Δασκάλους ΑΝΘΙΜΟ ΓΑΖΗ και ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ.

Η βράβευση, που θα είναι από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, αλλά και από τους άλλους συνδιοργανωτές πολιτιστικούς και πνευματικούς φορεί της πόλης μας, αποτελεί ελάχιστο δείγμα του σεβασμού, της αναγνώρισης και της τιμής που η τοπική Κοινωνία οφείλουν στο πρόσωπο του Γιώργου Θωμά. Προσδοκία όλων είναι να φωτιστεί κάθε πλευρά του πολύμορφου έργου του συμπολίτη μας πνευματικού ανδρός, Λαογράφου , Ιστορικού και Συγγραφέως, μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις καταξιωμένων ανθρώπων της καθημερινής πολιτιστική, και όχι μόνον, δράσηςαλλά και βιωματικές ενθυμήσεις των συνεργατών και συνοδοιπόρων του στην Λαογραφία, οι οποίοι τον γνώρισαν προσωπικά και διδάχτηκαν από αυτόν.

Τον αγωνιστή και ξεχωριστό τούτον «εργάτη του πνεύματος», θα τιμήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος , απονέμοντάς του «Τιμητικό τίτλο» της Ιεράς Μητροπόλεως  Δημητριάδος και Αλμυρού. Παράλληλα θα αναφερθεί στην συνεργασία του και την προσφορά του Γιώργου Θωμά , στη «Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» του Πηλίου. Στον τιμώμενο επίσης θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα από τους συνδιοργανωτές φορείς.

Το πρόγραμμα της τιμητικής εκδήλωσης περιλαμβάνειχαιρετισμούς Επισήμων, Εκπροσώπων των  διοργανωτών Φορέων και τις παρακάτω ομιλίες:

Μηλίτσα Καραθάνου, Συγγραφέας , Πρόεδρος Ε.Θ.Ε. 

Θέμα: Λίγα λόγια της καρδιάς για το Γιώργο Θωμά.

Κώστας Λιάπης, Λαογράφος – Συγγραφέας

Το πλούσιο και υποδειγματικό λαογραφικό έργο του Γιώργου Θωμά.

Νίκος Τσούκας, Κοινοτάρχης Μακρινίτσας Πηλίου 1990 – 2002.

Θέμα: «Η Ιστορική καταγραφή του Πηλίου, μέσα από το έργο του Γιώργου Θωμά».

Γρηγόρης Καρταπάνης , Ερευνητής , Αντιπρόεδρος Ε.Θ.Ε.

Θέμα: Με τον Γιώργο Θωμά στην Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών.

Το κλείσιμο της Εκδήλωσης θα γίνει από την , θυγατέρα  του τιμώμενου Μαγδαληνή Γιώργου Θωμά,  Εκπαιδευτικό – Συγγραφέα.

Θα συντονίσει η Μαρία Σπανού, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου


Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 623928666387702622

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item