Στο ισόγειο του τέρμιναλ του λιμανιού η νέα στέγη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Στο ισόγειο του τέρμιναλ του λιμανιού του Βόλου, εμβαδού 1.000 τ.μ., σχεδιάζεται να μεταστεγαστεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, τ...


Στο ισόγειο του τέρμιναλ του λιμανιού του Βόλου, εμβαδού 1.000 τ.μ., σχεδιάζεται να μεταστεγαστεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο σήμερα, λειτουργεί σε ένα κτίριο μόλις 200 τ.μ. στην οδό Ζάχου.
Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διευθυντής του Μουσείου, κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος, το θέμα βρίσκεται στη φάση έγκρισης της σχετικής πρότασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στην επόμενη συνεδρίασή του.
Στο μεταξύ, έχει ήδη συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από την οποία προέκυψε ότι το κόστος μεταστέγασης του Μουσείου θα ανέλθει σε 500.000 – 600.000 ευρώ. Όπως είπε ο κ. Βαξεβανόπουλος, αμέσως μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από την Διοίκηση του ΟΛΒ, θα χρειαστεί να ξεκινήσει η διαδικασία ανεύρεσης των χρημάτων αυτών, σκοπός για τον οποίο, η διεύθυνση του Μουσείου προτίθεται να στραφεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
Να σημειωθεί πως, το κτίριο του τέρμιναλ, που κόστισε 11.000.000 ευρώ, παραμένει ανεκμετάλλευτο, καθώς δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιβατικός σταθμός, επειδή το θαλάσσιο βάθος μπροστά στην αποβάθρα δεν είναι αρκετό για να φιλοξενήσει τα κρουαζιερόπλοια.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6500417885041205775

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item