Ν. Πρίντζος: «Κάτι τραγικό εξελίσσεται για το συνεταιριστικό κίνημα»

Με τα πιο μελανά χρώματα σκιαγράφησε την κατάσταση για τους αγρότες, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος...


Με τα πιο μελανά χρώματα σκιαγράφησε την κατάσταση για τους αγρότες, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί, με βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Τροφίμων και Γεωργίας του Γερμανικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι επισκέφθηκαν το εργοστάσιο γάλακτος της ΕΒΟΛ, στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων πάνω σε ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης.
Υπήρξε μάλιστα, ιδιαίτερα αινιγματικός – όσο και δυσοίωνος – εκτιμώντας ότι θα έχουμε πολύ πιο άσχημες καταστάσεις στο συνεταιριστικό κίνημα.
«Κάτι πολύ άσχημο εξελίσσεται. Πιστεύω ότι θα έχουμε και πολύ πιο άσχημες καταστάσεις στο συνεταιριστικό κίνημα. Τις προσεχείς ημέρες πιστεύω ότι θα κάνουμε μια κουβέντα για να σας πως κάτι που θεωρώ ότι είναι τραγικό για τον τόπο μας, και για το συνεταιριστικό κίνημα και για τον αγροτικό κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Πρίντζος, προσθέτοντας πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
evol4
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών για τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι το χειρότερο είναι πως «δεν χαράζει από πουθενά» και δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους. δεν βλέπουμε κάτι που να κάνει αισιόδοξους.
Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται, δήλωσε πως ό,τι και να γίνει, αφενός μεν δικαιολογείται, αφετέρου όμως, ο ίδιος δεν αναμένει να βγει τίποτε θετικό και είναι απαισιόδοξος.
Σχετικά με την επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών τέλος, ο κ. Πρίντζος είπε ότι θα τους ενημερώσει για την αγροτική συνεταιριστική μας οργάνωση, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην περιοχή μας.
Γερμανίδα βουλευτής
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας, κ. Καρίν Μπίντερ δήλωσε πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας έχει –προφανώς -τον αντίκτυπό της και στον αγροτικό τομέα.
«Κι εμείς στη Γερμανία έχουμε προβλήματα επειδή έχει αλλάξει η ποσόστοση στο γάλα. Αυτό οδήγησε σε πτώση των τιμών στον τομέα αυτό, γεγονός πολύ αρνητικό για τους γεωργούς μας» τόνισε η γερμανίδα βουλευτής, προσθέτοντας πως, πιθανότατα, τα προβλήματα διαμορφώνονται κατ’ αντίστοιχο τρόπο και στην Ελλάδα.
evol3
Αναφερόμενη στο συνεταιριστικό κίνημα επισήμανε ότι οι εμπειρίες από το «συνεταιρίζεσθαι» στη Γερμανία είναι πολύ καλές. Στο πλαίσιο δε, των συζητήσεων και των επαφών που είχαν, κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, διαπίστωσαν ότι η έννοια του συνεταιρισμού είναι λίγο διαφορετική από αυτή που γνωρίζουν στη Γερμανία.
«Είμαστε απόλυτα της άποψης ότι ειδικά για τους μικρούς γεωργούς έχει πολύ μεγάλη σημασία, η δυνατότητα να μπορούν να συνεργάζονται μέσω των συνεταιρισμών» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως με τον τρόπο αυτό, ισχυροποιούν τη θέση τους έναντι των μεγάλων μονάδων και μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.
Για το ελληνικό χρέος
Ερωτηθείσα τέλος, να πει την άποψή της για το ελληνικό χρέος, η κ. Μπίντερ διευκρίνισε ότι ανήκει σε κόμμα της αντιπολίτευσης της Γερμανικής Βουλής, και εκπροσωπεί συγκεκριμένα, το κόμμα της γερμανικής αριστεράς. Η προσωπική της άποψη ωστόσο – όπως είπε – είναι ότι πρέπει να υπάρχει οικονομική υποστήριξη στην Ελλάδα για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, για να μπορέσει πραγματικά να λειτουργήσει αυτό που λέμε «ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά».


ert.gr

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8793323927045627906

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item