Επιλογή Ευθύνης για δημοτική αρχή Βόλου:Το “Μονακό” που έταξαν, αποδεικνύεται Παλέρμο

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε σήμερα η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» με αφορμή τον απολογισμό που έγινε πριν λίγες μέρες στο Αχ...


Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε σήμερα η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» με αφορμή τον απολογισμό που έγινε πριν λίγες μέρες στο Αχίλλειο. Το “Μονακό” που έταξαν αποδεικνύεται “Παλέρμο” τόνισαν χαρακτηριστικά και επισήμαναν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα η αυτοδιοικητική συμμαχία με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, που θα αναλάβει το έργο της ανασυγκρότησης του Δήμου και της πόλης που η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει και απαξιώσει.
Όπως εξήγησαν, τόσο η επικεφαλής της παράταξης Νατάσσα Οικονόμου, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Λαμπρινίδης, ανέφεραν ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία με άλλες δημοτικές παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και φορείς και πολιτικές κινήσεις εκτός, για τη δημιουργία αυτής της μεγάλης αυτοδιοικητικής συμμαχίας με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. “Το νερό έχει τρέξει στο αυλάκι οι πολίτες έχουν εξάγει τα συμπεράσματά τους και θα δώσουν οι ίδιοι λύσεις” επισήμανε ο κ. Λαμπρινίδης.
Επιπλέον αναφέρθηκαν στα έργα που δεν έγιναν στην πόλη, αλλά κυρίως κατέστησαν τη δημοτική αρχή υπόλογη για το διχασμό της πόλης, τα ψέματα, τη συκοφαντία, τον ξεπεσμό του δημόσιου λόγου, τη γκεμπελίστικη προπαγάνδα με σιτιζόμενους από δημοτικό χρήμα, τον καθημερινό φασιμό της εξουσίας τους, τη βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών, το λυντσάρισμα όποιου δεν δηλώνει πλήρη υποταγή στο ολοκληρωτικό τους καθεστώς.
«Μη έχοντας το οποιοδήποτε σχέδιο  για την πόλη, ανακαλύπτουν παντού εχθρούς, προσπαθώντας να χρεώσουν τη δική τους ευθύνη, πότε στη διαπλοκή, «σάπιο» πολιτικό σύστημα, πότε στα δημοσιογραφικά «σκουπίδια», πότε στους προηγούμενους, στις αντιπολιτεύσεις….», τόνισε η επικεφαλής της παράταξης που τόνισε ότι η ιστορία της πόλης τους έχει γίνει έμμονη ιδέα, διότι ξέρουν ότι το «παλιό» πολιτικό και αυτοδιοικητικό σύστημα κατάφερε με σκληρή προσπάθεια πολλών ανθρώπων και στήριξη της τοπικής κοινωνίας να κάνει το Βόλο μια ζηλευτή πόλη, με υποδομές που ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα διαθέτουν.
Επιπλέον τόνισαν ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν μετείχε στο ελάχιστο στην δημιουργία της τοπικής ιστορίας, απλά τα μέλη της «αποτελούν προϊόντα μιας συγκυρίας που κατέβασε δραματικά τον πήχυ και ζει με το φόβο ότι η συγκυρία θα παρέλθει και θα επιστρέψουν στην προηγούμενη ανυπαρξία και ανυποληψία. Γι’ αυτό προσπαθούν  να ξαναγράψουν  το παρελθόν και να ελέγξουν, με όλα τα μέσα, το παρόν. Ό,τι και να κάνουν όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Και πρόσβαση στο μέλλον, δεν πρόκειται ποτέ να  αποκτήσουν”.
Επιπλέον επισήμαναν το πλεόνασμα στο ταμείο, που ισχυρίζεται ότι έχει η δημοτική αρχή, δημιουργήθηκε λόγω ανυπαρξίας έργου. Απορίας άξιο όμως είναι το γεγονός, τόνισαν ότι  η δημοτική αρχή, παρά την ρευστότητα, δεν πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Related

Sticky 6992755270024411323

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item