Κινητοποίηση του Σωματείου Καθαριστριών για την είσοδο ιδιωτών στο Πανεπιστήμιο

Το Σωματείο καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, μετά από απόφαση που πάρθηκε στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου, προχώρησε σήμ...


Το Σωματείο καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, μετά από απόφαση που πάρθηκε στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου, προχώρησε σήμερα σε στάση εργασίας μιας ώρας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00, στο Συνέδριο του Τμήματος Ιχθυολογίας.
Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε ενάντια στην απόφαση των υπευθύνων του Συνεδρίου του Τμήματος Ιχθυολογίας, να αναθέσουν την καθαριότητα του κτιρίου της Γεωπονικής Σχολής σε ιδιωτικό συνεργείο για την κάλυψη των αναγκών διήμερου Συνεδρίου. Στην στάση εργασίας παραβρέθηκαν συνδικαλιστές Πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων Σωματείων καθώς και σύσσωμη η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών, οι οποίοι στην συνέχεια προχώρησαν σε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής και τους υπευθύνους του Τμήματος Ιχθυολογίας.
2
Στην συνάντηση οι παρευρισκόμενοι συνδικαλιστές δήλωσαν την αντίθεσή τους με την χρησιμοποίηση συνεργείου καθαρισμού μέσα στο Πανεπιστήμιο, στηρίζοντας των αγώνα των εργαζόμενων καθαριστριών. Από πλευράς του Κοσμήτορα της Σχολής και των υπευθύνων του Τμήματος υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως δεν θα ξαναμπεί συνεργείο καθαρισμού και θα κάνουν προσπάθειες να βρουν τρόπο επίλυσης του ζητήματος σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου, «η συζήτηση έληξε με φανερή την ενόχληση τους για τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι συναδέλφισσες στην Γεωπονική σχολή, για ζητήματα που αφορούν την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και καλύτερων συνθηκών εργασίας».


Related

Sticky 3632917119407060501

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item