Πρόταση Μιτζικού για τη θέσπιση επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου

Μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ και μέλος  του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνε...


Μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» πολιτευτής Μαγνησίας της ΝΔ και μέλος  του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μιχ. Μιτζικός, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Πειραιώς 62, Μοσχάτο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων).

Ο κ. Μιτζικός πρότεινε τη θέσπιση επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου, σε επίπεδο Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδίως σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού , μέλη των οποίων θα είναι αιρετοί (βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι).

Μάλιστα ανέφερε ότι η εκάστοτε  επιτροπή θα πρέπει να έχει αρμοδιότητα ελέγχου εποπτείας  της διοίκησης ,  το δικαίωμα ακρόασης υπαλλήλων καθώς και πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα.

Όσον αφορά τις συνεδριάσεις της επιτροπής  , θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και  μέλη της  δεν θα πρέπει να διαρρέουν το περιεχόμενο  των συνεδριάσεων, ενώ η επιτροπή θα συντάσσοει εκθέσεις οι οποίες θα τίθενται υπόψη  είτε της  Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου είτε του Περιφερειακού ή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης η επιτροπή θα κάνει  συστάσεις  ώστε να πατάσσονται  φαινόμενα κακοδιαχείρισης .

Σημειώνεται, ότι τέτοιας μορφής επιτροπές είναι θεσμός σε πολλά δυτικά κράτη και λειτουργούν ώστε να πατάσσεται η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η πρόταση του κ. Μιτζικού η οποία έγινε αποδεκτή, πρόκειται να αποτελέσει πρόταση του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 3488254968382080560

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item