Αποφάσισαν να αναζητήσουν την τύχη τους στο Βόλο, πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας στη ΜΟΖΑΣ

Τουλάχιστον δύο οικογένειες προσφύγων που διαβιούσαν στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε., έχουν βρει με τη...


Τουλάχιστον δύο οικογένειες προσφύγων που διαβιούσαν στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε., έχουν βρει με τη συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων σπίτι και δουλειά και έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στα σχολεία της γειτονιάς. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο καθηγητής του Π.Θ. Κώστας Μάγος, ο οποίος με την ομάδα του αλλά και άλλους πανεπιστημιακούς εκπονούν δράσεις στο χώρο φιλοξενίας. Φέτος η ομάδα ετοιμάζεται να απασχολήσει τα παιδιά, κυρίως προσχολικής ηλικίας με ψυχαγωγικά παιχνίδια αλλά και εκμάθηση της Ελληνικής και της Αγγλικής Γλώσσας.
«Δυστυχώς ο Βόλος δεν ήταν μεταξύ των πρώτων πόλεων που επελέγησαν για την φοίτηση των παιδιών στα σχολεία. Πληροφορηθήκαμε ότι θα είναι στην αμέσως επόμενη φάση και ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα, γιατί αυτά τα παιδιά δεν έχουν με τι να απασχοληθούν και είναι δύσκολο μέσα στο χειμώνα που έρχεται να μένουν σε ένα χώρο εγκλωβισμένα», εξήγησε ο κ. Μάγος. Επιπλέον ανέφερε ότι όλο και περισσότερες οικογένειες προσφύγων εξετάζουν το ενδεχόμενο να φύγουν από το κέντρο φιλοξενίας και να ζήσουν στην πόλη, αναζητώντας δουλειά και σπίτι. «Σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσει τώρα και το κράτος. Δεν είναι δυνατόν να δώσουν λύση γι αυτούς τους ανθρώπους οι εθελοντικές οργανώσεις. Νομίζω ότι τελικός στόχος αυτός είναι. Οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν στον τόπο μας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γι αυτούς και τα παιδιά τους, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να μπορούν να μετακινηθούν στις χώρες προορισμού τους», επισήμανε ο κ. Μάγος.


πηγη

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 3844961027849727115

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item