"Ναι" σε δακτύλιο στον Βόλο είπε ο Δήμος Βόλου

Θετικά γνωμοδότησε στη θέσπιση δακτυλίου στο κέντρο του Βόλου, σε περίπτωση επεισοδίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωή...


Θετικά γνωμοδότησε στη θέσπιση δακτυλίου στο κέντρο του Βόλου, σε περίπτωση επεισοδίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που συνεδρίασε σήμερα.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ελλείψει μελών των μειοψηφιών, και σύμφωνα με αυτή θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά – ζυγά) των ιδιωτικής χρήσης επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων από 08.00 έως 20.00, που θα τίθεται σε λειτουργία, όταν οι τιμές καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ίσες ή μεγαλύτερες των οριακών τιμών ρύπανσης, που αντιστοιχούν σε επεισόδιο ρύπανσης και θα τίθεται σε εφαρμογή, το στάδιο εκτάκτων μέτρων, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 4 της απόφασης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Ο δακτύλιος θα περικλείεται από τις οδούς Κοραή, Αναλήψεως, Ογλ, Αργοναυτών και το όριο που θα τεθεί, βασίζεται στα όρια των ρύπων από το σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας. Το θέμα ήρθε στην ΕΠΖ γνωμοδοτικά, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, ο δακτύλιος ενδέχεται να μην εφαρμοστεί ποτέ, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα υπηρεσιακό σχέδιο, που, αν παραστεί ανάγκη, θα εφαρμοστεί.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Θάνος Θεοδώρου, είπε ότι το σχέδιο αυτό είναι πρόταση του περιφερειάρχη «που πρέπει να συμπεριφέρεται καλύτερα στην πόλη του Βόλου», εννοώντας προφανώς το έργο του τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης της πόλης που θα αντικατασταθεί και δεν εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.Related

Sticky 42590303274706589

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item