Κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου, ξεκινά με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσεί...


Κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου, ξεκινά με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων, σε συνεργασία πάντα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.
Στους ειδικότερους σκοπούς του σωματείου εντάσσονται η υποστήριξη των ερευνητικών, εκπαιδευτικών, εκθεσιακών, πολιτιστικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η προβολή της αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Βόλου και του Νομού Μαγνησίας, η υποστήριξη του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την προστασία, συντήρηση κι αναστήλωση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης του Βόλου, αλλά και του ευρύτερου ιστορικού χώρου της, η πολιτιστική και τουριστική προβολή, ανάδειξη κι ανάπτυξη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής του, η προσπάθεια καλλιέργειας της πολιτιστικής και τουριστικής συνείδησης του κοινού, η μορφωτική και πολιτιστική προαγωγή των μελών του σωματείου αλλά και όλων των πολιτών, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ιστορία και την τέχνη.
Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ., προτείνουν στους συμπολίτες, ένα κύκλο ξεναγήσεων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου. Από το Υπουργείο πολιτισμού ισχύει η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο. Η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου, κ Μελίνα Κωστίδη θα ξεναγήσει δωρεάν τους ενδιαφερόμενους, στις αίθουσες του Μουσείου μας, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου 6-11-2016 και ώρα 09.45 π. μ. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου, τριάντα με σαράντα λεπτά. Για τις επόμενες πρώτες Κυριακές του κάθε μήνα θα ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα. Δήλωση συμμετοχής στο e mail infosfam@gmail.com. Τηλέφωνο επικοινωνίας της προέδρου κας Κερασίας Μπαρτζιώκα 6932-225382.
Με την Ένωση Συλλόγων Γονέων
Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνεργασία στο χώρο του πολιτισμού ξεκίνησε και η «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου», μαζί με το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων”, για δωρεάν ξεναγήσεις, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.
Στο πλαίσιο αυτό, η κα Μελίνα Κωστίδη θα ξεναγήσει δωρεάν τους γονείς και τα παιδιά, στις αίθουσες του Μουσείου, την Κυριακή 6-11-2016 και ώρα 11 π.μ. Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς και κηδεμόνες, ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και lianapashoudi@yahoo.gr .

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4541253630291798561

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
___________________________

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item