ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για ΔΕΥΑΜΒ: Οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν αντιμετωπίζονται με δίκες

Με αφορμή τη δίκη αγρότη που συνελήφθη στα επεισόδια του Μαρτίου έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή τη συζήτηση για τον Κανονισμό Άρδευσης, ο...


Με αφορμή τη δίκη αγρότη που συνελήφθη στα επεισόδια του Μαρτίου έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή τη συζήτηση για τον Κανονισμό Άρδευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι «οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με δίκες».
Η ανακοίνωση
Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου διεξάγεται στην πόλη μας δίκη με κατηγορούμενο διαδηλωτή για τα γεγονότα που είχαν συμβεί στις αρχές Μαρτίου του 2015 έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Υπενθυμίζουμε ότι επρόκειτο για μια ειρηνική κινητοποίηση πολιτών της Μαγνησίας για την προστασία του νερού άρδευσης απέναντι σε ένα κανονισμό που δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε και η οποία αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή τρόπο από την δημοτική Αρχή, με απαγόρευση εισόδου στο χώρο της συνεδρίασης επιτροπής των διαδηλωτών, ακόμα και δημοτικών συμβούλων. Η αστυνομική επέμβαση τότε με χρήση χημικών και επίθεση εναντίον πολιτών είχε καταγγελθεί από εμάς, ζητώντας την τιμωρία των ενόχων για αυτό το περιστατικό κρατικής αυθαιρεσίας. Η τότε ηγεσία του σχετικού υπουργείου διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ για τα γεγονότα αυτά, αναγνωρίζοντας στην πράξη αυτά που τότε καταγγείλαμε. Πάντοτε υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε τη θέση πως οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με δίκες.

Related

Sticky 214848383470561959

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item