Η Μ. Χρυσοβελώνη για την απελευθέρωση του Βόλου

«Στις 19 Οκτωβρίου 1944, ο Βόλος απελευθερώθηκε μετά από τέσσερα  χρόνια γερμανικής κατοχής. Τα χνάρια των ναζιστικών θηριωδιών, αποτυπωμένα...«Στις 19 Οκτωβρίου 1944, ο Βόλος απελευθερώθηκε μετά από τέσσερα  χρόνια γερμανικής κατοχής. Τα χνάρια των ναζιστικών θηριωδιών, αποτυπωμένα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως την Πλατεία Ελευθερίας, την Κίτρινη Αποθήκη, το Καζανάκι, την Δράκεια, τις Μηλιές, αντανακλούν μέχρι σήμερα την βαριά σκιά του ναζισμού αλλά και τον άνεμο της ελευθερίας.
Τα μηνύματα εκείνης της περιόδου για την δημοκρατία, την ενότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη , στις μέρες μας καθίστανται επίκαιρα.  Η ιστορία μάς διδάσκει την αναγκαιότητα της συνεχούς και ακατάπαυστης  πάλης ενάντια στο ναζισμό και τους υπερασπιστές του. 
Ο Βόλος τιμά και γιορτάζει, το αδιαπραγμάτευτο της δημοκρατίας,  των δημοκρατικών αξιών, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Είναι χρέος μας να τιμούμε  τους ήρωες εκείνης της εποχής, να  διασώσουμε την ιστορική μνήμη του Βόλου, καθώς η 19η Οκτωβρίου 1944, αποτελεί μία ιστορική ημέρα  και  να δώσουμε το μήνυμα της αντίστασης και των αγώνων και στις επόμενες γενιές.
 Έχουμε  χρέος  να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά δρόμος ανοικτός για τις δυνάμεις του φασισμού και της βίας. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε και να σεβόμαστε»

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6776197526443377368

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item