Στις Μηλιές ο Μεϊκόπουλος στην επέτειο του Ολοκαυτώματος

Στο μνημείο εκτελεσθέντων Μηλιωτών στο σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών βρέθηκε την Κυριακή 02 Οκτωβρίου, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτ...


Στο μνημείο εκτελεσθέντων Μηλιωτών στο σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών βρέθηκε την Κυριακή 02 Οκτωβρίου, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για να τιμήσει την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής που διοργάνωσαν η Δημοτική Ενότητα Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, η Τοπική Κοινότητα Μηλεών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών.
Οι εκδηλώσεις Μνήμης όπως αυτή του Ολοκαυτώματος των Μηλεών δεν συνιστούν μόνο ένδειξη σεβασμού στα θύματα. Διατηρούν ζωντανές τις μνήμες ώστε να μεταφερθούν στις επόμενες γενεές τα ιδανικά όλων όσων αγωνίστηκαν για αυτόν τον τόπο και ταυτόχρονα αποτελούν και ερέθισμα για την καταπολέμηση του σύγχρονου ναζισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 

Σήμερα που οι σύγχρονοι λάτρεις της Χιτλερικής ιδεολογίας με περισσή αλαζονεία σπέρνουν τον διχασμό  στην ελληνική κοινωνία με κηρύγματα ρατσιστικού μίσους, η μάχη ενάντια στο ναζισμό και στους εκφραστές του, αναδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι κοινωνίες, τα κράτη, και οι απλοί πολίτες  στο σύνολό μας, είμαστε όλοι μαζί υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε την πίστη στις αρχές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1856869064657556282

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item