Απειλείται με λουκέτο το κανάλι TRT;

Δύσκολα είναι τα πράγματα στο δίκτυο HellasNet, μέλος του οποίου αποτελεί ο τηλεοπτικός σταθμός TRT. Η κατάσταση έγινε πολύ χειρότερη με...


Δύσκολα είναι τα πράγματα στο δίκτυο HellasNet, μέλος του οποίου αποτελεί ο τηλεοπτικός σταθμός TRT. Η κατάσταση έγινε πολύ χειρότερη μετά και τη σύλληψη του καναλάρχη Γιάννη Καραγιώργη μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης την περασμένη Πέμπτη.
Τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει βέβαια εδώ και αρκετό καιρό.
Ήδη ένα μέλος του δικτύου, ένα από τα έντεκα κανάλια, το ΕΝΑ tv Στερεάς Ελλάδας αποχώρησε από την HellasNet και εκπέμπει πλέον με δικό του πρόγραμμα και δικό του λογότυπο.
Το ίδιο πρόκειται να συμβεί από ώρα σε ώρα και με άλλα δύο κανάλια της Μακεδονίας.
Οι πληροφορίες του TheNewspaper.gr αναφέρουν ότι ο καναλάρχης Γ. Καραγιώργης οφείλει χρήματα από την εξάγορά καναλιών σε παλιούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι τα διεκδικούν πλέον δικαστικά.


Λουκέτο στο TRT και απολύσεις
Η TRT του Βόλου, ένα κανάλι που άνθισε το 1989 επί εποχής Άγγελου Αντωνίου, κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Το ενδεχόμενο είναι ορατό στο άμεσο μέλλον.
Σήμερα, ο διευθυντής του σταθμού Σωτήρης Πολύζος προχώρησε στην απόλυση του μοναδικού δημοσιογράφου - ρεπόρτερ της Λάρισας Χρήστου Τσούμαρη.
Μετά το λουκέτο που έβαλε ο σταθμός στο στούντιο των Τρικάλων και της Καρδίτσας, είναι πλέον έτοιμος να καταργήσει και το στούντιο της Λάρισας και έτσι η TRT για πρώτη φορά θα περιοριστεί σε έναν νομό.
Εκπομπές πλέον δεν μεταδίδονται από τον σταθμό όπως παλιά με τοπικές αναφορές ως εσωτερικές παραγωγές, παρά μόνο η εκπομπή του Σ. Πολύζου.
Η Διοίκηση του Δικτύου δέχθηκε εισηγήσεις για απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών, όμως οι αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν αγγίζουν ένα αστρονομικό ποσό, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι που έμειναν στο κανάλι βρίσκονται εκεί από το 1990!


Oι εγκαταστάσεις της TRT στον Βόλο, στο κτίριο του παλιού ιδιοκτήτη Άγγελου Αντωνίου


Απλήρωτοι εργαζόμενοι
Απλήρωτοι παραμένουν πολλοί εργαζόμενοι του δικτύου της HellasNet οι οποίοι εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η μισθοδοσία έχει σταματήσει στον Ιούνιο του 2016.
Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του καναλιού PLP στην Πάτρα, διαμαρτυρόμενοι έχουν σταματήσει να μεταδίδουν δελτίο ειδήσεων και άλλες ζωντανές εκπομπές, και ο σταθμός "παίζει" μόνο σειρές σε επανάληψη και telemarketing.

Η μοναδική ζωντανή εκπομπή του TRT Βόλου παρουσιάζεται από τον διευθυντή του σταθμού Σ. Πολύζο.


Αναζήτηση επενδυτών
Ο Γ. Καραγιώργης φαίνεται πως δεν έχει ιδιαίτερη διάθεση να περισώσει το δίκτυο ΜΜΕ που δημιούργησε. Ο προσωρινός διευθυντής του TRT Σωτήρης Πολύζος θέλει να βρει επενδυτή προκειμένου να χρηματοδοτήση τη διάσωση τoυ τοπικού σταθμού. Κάτι τέτοιο βέβαια μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, λόγω του θολού τοπίου στα Ραδιοτηλεοπτικά πράγματα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κανείς δε φαίνεται διατεθειμένος να δώσει ούτε... ευρώ για το κανάλι!
Η οποιαδήποτε αγοραπωλησία φυσικά θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον εφοπλιστή Καραγιώργη, ο οποίος δε φαίνεται να συμφωνεί.
Ο Άγγελος Αντωνίου, πρώην ιδιοκτήτης και ιδρυτής του σταθμού δηλώνει στο περιβάλλον του πως δεν ενδιαφέρεται πλέον να ασχοληθεί με τον σταθμό και ότι έχει κλέισει τον κύκλο του εκεί, κρατώντας μόνο τον ραδιοσταθμό BEΡΑ FM.Αδιέξοδο
Στο κανάλι των Παλαιών, η ανησυχία είναι αυτή που επικρατεί. Η τηλεθέαση έχει μειωθεί και ο φόβος για την επόμενη μέρα είναι ορατός σε όλους τους εργαζόμενους, ειδικά ύστερα από τη σύλληψη του καναλάρχη. Οι ελάχιστοι πλέον υπάλληλοι της TRT ελπίζουν σε ένα θαύμα!Related

Sticky 2077257756781372607

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item