Μπουκώρος: Εκκρεμεί από το 2010 ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας τη μεγ...Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην καταβολή της τρίτης δόσης της συνδεδεμένης ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στους βαμβακοπαραγωγούς.  
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με το καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος, κάθε χρόνο το μήνα Μάρτιο, πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών τα ποσά που αναλογούν στον καθένα σε σχέση με τα στρέμματα καλλιέργειας του προηγούμενου έτους. 
Για τη χρονιά του 2010 σε πολλούς βαμβακοπαραγωγούς έγιναν δύο ξεχωριστές πιστώσεις της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Η πρώτη πίστωση πραγματοποιήθηκε με την καταβολή στους δικαιούχους του μισού του συνολικού ποσού που έπρεπε να καταβληθεί. Όμως, η δεύτερη πίστωση πραγματοποιήθηκε ένα δίμηνο αργότερα και ενώ οι βαμβακοπαραγωγοί υπολόγιζαν να λάβουν το υπόλοιπο μισό της ενίσχυσης που δικαιούνταν, είδαν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται ποσά πολύ μικρότερα από τα αναμενόμενα. Συγκεκριμένα,  οι βαμβακοπαραγωγοί, που δικαιούνταν συνολικό ύψος συνδεδεμένης ενίσχυσης 9.400€, έλαβαν α΄ δόση πληρωμής 4.700€ και για β΄ δόση πληρωμής μόλις 107€, αντί για το ποσό των 4.700€, όπως κανονικά δικαιούνταν. 
Από την πλευρά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, απαντώντας στις συνεχείς οχλήσεις των ζημιωμένων βαμβακοπαραγωγών, παραδέχθηκε το λάθος καθώς το σύστημα εμφάνιζε σε συγκεκριμένο δικαιούχο υπόλοιπο πληρωμής 4.400€ περίπου, τα οποία όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα έλαβε, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. Μάλιστα από τη μεριά του ΟΠΕΚΕΠΕ υποστηρίχθηκε ότι το σύστημα αδυνατούσε να προβεί και σε τρίτη πληρωμή, λόγω έλλειψης χρημάτων και για το λόγο αυτό δεν μπορούσε να πιστωθεί το υπόλοιπο ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς.

Μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή. Πολλοί βαμβακοπαραγωγοί, που ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους χρωστά χρήματα από τη συνδεδεμένη ενίσχυση του 2010, δικαίως διαμαρτύρονται και ζητούν την έστω και καθυστερημένη καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 9212356316788257358

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item