Ο "Ιππόκαμπος" στο Πανελλήνιο συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας με...


Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας με κεντρικό θέμα "Ζητήματα πολυπολιτισμοκότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης στη συμβουλευτική ψυχολογία", πρόκειται να παρουσιαστεί ως προφορική ανακοίνωση η λειτουργία της Ομάδας Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ". 
Η Ανακοίνωση με τίτλο "Από τη συμβουλευτική στην αυτοβοήθεια: Πρώτες εμπειρίες από την ομάδα υποστήριξης ατόμων με κινητική αναπηρία του Σωματείου ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ" πρόκειται να παρουσιάσει με επιστημονικό τρόπο τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας υποστήριξης όπως επίσης και την προσπάθεια για μετεξέλιξή της σε ομάδα αυτοβοήθειας ατόμων με κινητική αναπηρία. 
Σημειώνεται ρητά ότι το περιεχόμενο των συναντήσεων της ομάδας υποστήριξης προστατεύεται από την αρχή της πλήρους εχεμύθειας όπως ορίζει αυστηρά ο κώδικας δεοντολογίας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. 
Η παρουσίαση της ομάδας υποστήριξης θα έχει σκοπό το άνοιγα ενός επιστημονικού και κοινωνικού διαλόγου για τις δυνατότητες και τις παραμέτρους της αυτοβοήθειας στο χώρο της σωματικής υγείας και της αναπηρίας, για την υλοποίηση της ενδυνάμωσης και για τον αυτοπροσδιορισμό των ατόμων με κινητική αναπηρία, για τη συμβολή της συστημικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στη συμβουλευτική ομοτίμων. 

Ομιλητές θα είναι η κα Γεωργιάδου Ιωάννα, ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, ο κος Μπέλλος Πέτρος, Θεολόγος, Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ", και η κα Ζορμπά Κερασία, Εκπαιδευτικός, Γενική Γραμματέας του Σωματείου." 

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1914486648554422758

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item