Ολοκληρώθηκαν οι σπιρομετρήσεις σε μαθητές του Δήμου Ρ. Φεραίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος έλεγχος αναπνευστικής ικανότητας των παιδιών της ΣΤ’ τάξης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μία πρ...


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος έλεγχος αναπνευστικής ικανότητας των παιδιών της ΣΤ’ τάξης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μία πρωτοβουλία της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Κ.Ε.Π υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Ιατρικό προσωπικό της Πνευμονολογικής Κλινικής και συγκεκριμένα, η κα Δεσκάτα Κωνσταντίνα, η κα Σταφυλά Ειρήνη και η κα Τσουκνίδα Αικατερίνη, πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα 14/11, εξέταση σπιρομέτρησης στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των σχολικών μονάδων των δημοτικών σχολείων Βελεστίνου, ενώ την Τρίτη 15/11, στις σχολικές μονάδες Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.
unnamed-3
Τις επόμενες μέρες κλιμάκιο Ιατρών θα παρευρεθούν για να πραγματοποιήσουν σπιρομετρήσεις και στα σχολεία του Αγίου Γεωργίου, Αερινού, Καναλίων και Κεραμιδίου. Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε ενεργά η συντονιστής του Κ.Ε.Π υγείας και επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ Βελεστίνου, κα Χασιώτη Αντωνία, καθώς και η υπάλληλος του Κ.Ε.Π υγείας κα Ασπρούδη Ειρήνη.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος «Το Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου μας επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης των δημοτών μας από τα μικρά παιδιά έως και τους μεγαλύτερους μεταδίδοντας εμπράκτως το μήνυμα της προστασίας της υγείας μας και του οργανισμού μας. Η εξέταση της σπιρομέτρησης στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την αξιόλογη συμβολή του ιατρικού προσωπικού και του ιατρού πνευμονολόγου, κ. Κ.Ι Γουργουλιάνη και το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών».
unnamed-2
Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Κ.Ε.Π υγείας και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Σκρίμπας Ιωάννης δήλωσε από την πλευρά του: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, που αποτελεί και στόχο της νέας αυτής δομής του Δήμου μας, την πρόληψη. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας κρατούν στα χέρια τους την πιστοποίηση καλής λειτουργίας ενός από τα πιο ζωτικά όργανα του οργανισμού τους, του πνεύμονα, μία εξέταση δώρο της πνευμονολογικής κλινικής και του καθηγητή κ. Κ. Γουργουλιάνη, τον οποίο και ευχαριστούμε, όπως και το ιατρικό προσωπικό που πραγματοποίησε την εξέταση στα παιδιά. Με την δράση αυτή οι μικροί μας φίλοι ευαισθητοποιούνται στην πρόληψη έχοντας ένα κίνητρο για έναν σωστό τρόπο υγιεινής ζωής και άσκησης».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7863700293979608472

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item