«Η Πειραματική Σκηνή κάνει πρεμιέρα με Τσέχωφ»

Η Πειραματική Σκηνή αρχίζει την φετινή της θεατρική σαιζόν  το Σάββατο 5 Νοεμβρίου με την Κεντρική Σκηνή της να παρουσιάζει  το « Χαμογελάστ...


Η Πειραματική Σκηνή αρχίζει την φετινή της θεατρική σαιζόν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου με την Κεντρική Σκηνή της να παρουσιάζει το «Χαμογελάστε κύριε Τσέχωφ»του Άντον Τσέχωφ δίνοντας την δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας να γνωρίσει την κωμική πλευρά του γνωστού κλασσικού συγγραφέα.

 

Πρόκειται για μια σειρά από οκτώ δροσερά, πνευματώδη και σπαρταριστά διηγήματα του μεγάλου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα, που γράφτηκαν από το 1886 και μετά και ο αντικειμενικός σκοπός του συγγραφέα ήταν αποκλειστικά το κωμικό στοιχείο και η σάτιρα για τη σάτιρα, τα οποία απέμειναν κλασικά στην παγκόσμια λογοτεχνία ως μικρά αριστουργήματα, διασκευασμένα για το θέατρο, δεμένα μεταξύ τους σε μία παράσταση. Οι διάφοροι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας της εποχής του, που δημιούργησε ο πεζογράφος και δραματουργός Τσέχωφ , παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι, με όλα τους τα λάθη, τους καημούς και τα πάθη τους, ντυμένοι με την ασύγκριτη χιουμοριστική δύναμη, τη γλαφυρότητα και τη ζωντάνια του αξεπέραστου «Τσεχωφικού στυλ».

Και ενώ έχουν γραφτεί πριν από τόσα χρόνια, οι τύποι των διηγημάτων του Τσέχωφ είναι σήμερα οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.

 

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Θάλεια Κόγκα, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Τάκης Ρεζάν, Δημήτρης Πανταζής, Σπύρος Χαλκιάς.

 

Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), από Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο στις 9.00 μ. μ και Κυριακή στις 8.00 μ. μ, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια  ώρα  πριν  την  παράσταση  στο  ταμείο  του  Θεάτρου. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι: 10€ και 5€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων. 

 

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

 

Κατά την διάρκεια των παραστάσεων στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει και η έκθεση ζωγραφικής της Χαρούλας Νικολάου.


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3036332838089322330

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item