Στη Βουλή το Μουσείο Βέμπο από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο

Την πρωτοβουλία του TheNewspaper.gr για την αξιοποίηση του σπιτιού της Σοφίας Βέμπο στον Βόλο και τη δημιουργία Μουσείου έφερε στη Βουλ...


Την πρωτοβουλία του TheNewspaper.gr για την αξιοποίηση του σπιτιού της Σοφίας Βέμπο στον Βόλο και τη δημιουργία Μουσείου έφερε στη Βουλή με ερώτησή του στον Υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Σε δελτίο τύπου αναφέρει:
"Για την ανάγκη διαφυλάξεως και αναδείξεως της οικίας Σοφίας Βέμπο σε μουσείο στο Βόλο, παρενέβη ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος μέσω της ερωτήσεως που υπέβαλε στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η οικία της μεγάλης τραγουδίστριας του Έπους του ’40, στην οδό Δημητριάδος, βρίσκεται στα πρόθυρα της καταρρεύσεως και επείγει άμεσα η αναστήλωσή της. Επιπροσθέτως καθίσταται ανάγκη πολιτιστικής της αξιοποιήσεως μέσω της μετατροπής της σε μουσείο, εφόσον η ιστορική συμβολή της εθνικής μας τραγουδίστριας υπήρξε καίρια και ιδιαιτέρως σημαντική για το βορειοηπειρωτικό Έπος.
Η διατήρηση της ιστορικής και εθνικής μνήμης αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κινήματός μας. Η Χρυσή Αυγή θα αγωνίζεται για την ανάδειξη όλων των εκφάνσεων της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού, δεδομένης την παιδαγωγικής και μορφωτικής της επιδράσεως."

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7376154604682787100

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item