Αλαλούμ με αποχωρήσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Κυριολεκτικά αλαλούμ επικράτησε σήμερα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, κατά την οποία, διεφάνη η παντελής αδυναμία συν...


Κυριολεκτικά αλαλούμ επικράτησε σήμερα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, κατά την οποία, διεφάνη η παντελής αδυναμία συνύπαρξης πλειοψηφίας και μειοψηφίας.
Το δρόμο έδειξε η ομάδα πλειοψηφίας, τα μέλη της οποίας, σε μια προφανή κίνηση τακτικής, αποχώρησαν – πλην του προέδρου, κ. Μουλά – από την αίθουσα, με την έναρξη της 31ης συνεδρίασης του σώματος και πριν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, πραγματοποιήσουν την παράσταση διαμαρτυρίας που είχαν προαναγγείλει για να καταθέσουν στο σώμα τα αιτήματά τους.
Η επίσημη αιτιολογία που επικαλέστηκε ο ασκών χρέη δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, ήταν ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ως κομπάρσοι, σε ένα θέατρο σκιών, σε ένα show που έχει στήσει η αντιπολίτευση, καταθέτοντας επερωτήσεις για το θεαθήναι». Στο πλαίσιο αυτού του θεάτρου του παραλόγου, ο κ. Θεοδώρου έσπευσε μάλιστα, να προσθέσει ότι θα επέστρεφε στην αίθουσα, μετά την συζήτηση των επερωτήσεων, προκειμένου να απαντήσει σε αυτές!
Ενώπιον μόνο των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ως εκ τούτου, η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Θάλεια Στάχτου ξεκίνησε την τοποθέτησή της, διαμηνύοντας ότι δεν παίρνουν μέρος σε κανένα θέατρο – όπως υπαινίχθηκε ο κ. Θεοδώρου – αλλά αναγκάστηκαν να προβούν σε παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί ο δήμαρχος δεν δέχεται, εδώ και δύο μήνες, να τους συναντήσει.
Σχολίασε ακόμη, ότι η πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τα προβλήματα για αυτό και αποχώρησε, ενώ πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται εδώ και πέντε μήνες τις υπερωρίες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ενώ η Δημοτική Αρχή τους εμπαίζει για τα είδη ατομικής προστασίας. Παράλληλα, η κ. Στάχτου έθεσε το ζήτημα της πληρωμής του αντιτίμου του γάλατος σε όσους το δικαιούνται, το ζήτημα του εμβολιασμού των εργαζομένων κ.α.
Η αντίδραση των μειοψηφιών στην άρνηση του προέδρου να τους επιτρέψει να τοποθετηθούν επί των ζητημάτων που έθεσαν οι εργαζόμενοι, ήταν να αποχωρήσουν και αυτοί από την αίθουσα, πλην του κ. Μιτζικού και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, κ.κ. Ν. Χαυτούρα και Γ. Γρηγορίου. Η αποχώρησή τους σήμανε ταυτόχρονα, το «πράσινο φως» για τους συμβούλους της πλειοψηφίας, οι οποίοι επέστρεψαν στην αίθουσα για να συνεχίσουν τη συνεδρίαση, απούσης – σχεδόν – της μειοψηφίας.
Η επιστροφή της ομάδας πλειοψηφίας στην αίθουσα σηματοδοτήθηκε από την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Θεοδώρου κατά της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, κ. Στάχτου, την οποία – μεταξύ άλλων – κατηγόρησε πως η παρουσία της σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο είχε μοναδικό σκοπό να δικαιολογήσει την ύπαρξή της στους συναδέλφους της, οι οποίοι ωστόσο, δεν την ακολούθησαν, καθώς μόνο περί τους είκοσι εργαζομένους έδωσαν το παρών.
Ταυτόχρονα, τόσο ο κ. Θεοδώρου, όσο και ο κ. Μουλάς, επέκριναν τους συμβούλους της αντιπολίτευσης γιατί αποχώρησαν, έστω κι αν το δρόμο είχαν δείξει λίγο νωρίτερα, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας.
Και όπως χαρακτηριστικά, δήλωσε ο κ. Μιτζικός, μπορεί πράγματι να στήθηκε ένα θέατρο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο «το θέατρο αυτό δεν ήταν … μονόπρακτο».

Related

Sticky 557985995643993091

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item