Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας: Δεν πέρασαν οι ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις

"Στο κενό έπεσε η οργανωμένη προσπάθεια ελάχιστων γονέων στην ενημερωτική συνάντηση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, από 3ο κ...


"Στο κενό έπεσε η οργανωμένη προσπάθεια ελάχιστων γονέων στην ενημερωτική συνάντηση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, από 3ο και 9ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας, οι οποίοι με σαθρά και παιδαριώδη επιχειρήματα προσπάθησαν να αρνηθούν τη δημιουργία τμήματος υποδοχής και να συγκαλύψουν την προσπάθεια καλλιέργειας ξενοφοβίας και ρατσισμού στους γονείς και στους μαθητές του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί και η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων έδωσαν απάντηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα, στα παιδιά θύματα και του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Ε.Ε., που με τη συνθήκη του Δουβλίνου και τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας, έχουν εγκλωβίσει τις οικογένειες των προσφύγων στη χώρα μας, στερώντας τους το δικαίωμά να μετακινηθούν στις χώρες προορισμού τους.

Αφού οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων κατέρριψαν τα αστήριχτα επιχειρήματα περί του επαρκούς εμβολιασμού των προσφυγόπουλων (ο οποίος έχει ολοκληρωθεί), συντονισμένα συνέχισαν την επιχείρηση «δηλητηριασμού» της συνείδησης των εργαζομένων γονέων, αλλά και των μικρών μαθητών του σχολείου που μαθαίνουν τις εξελίξεις, με κηρύγματα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, βάζοντας ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες διαχωριστικές γραμμές στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Η επιχειρηματολογία τους στη συνέχεια άλλαξε και πρόσχημα της άρνησης έγιναν οι μη επαρκείς υποδομές του σχολείου. Δηλαδή ότι για τα 20 παιδάκια που θα φοιτήσουν το απόγευμα δεν θα υπάρχει αίθουσα, ενώ υπάρχουν για 400 περίπου παιδιά! Η αυλαία της απελπισμένης αυτής οργανωμένης προσπάθειας έπεσε με την πομπώδη παραίτηση αναπληρωματικού(!) μέλους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και μάλιστα με έτοιμο γραπτό κείμενο!

Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας καλεί τους γονείς να απομονώσουν αυτούς που εκμεταλλεύονται την αγωνία των γονιών για να σπείρουν εθνικιστικά, συντηρητικά, ρατσιστικά, απάνθρωπα ιδεολογήματα. Όπως φάνηκε και από τη σημερινή συνέλευση οι ελάχιστοι που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μπορούν και πρέπει να βρουν τείχος από τη στάση των περισσότερων γονιών. Καλούμε τους γονείς να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια σ’ αυτούς που αναγκάζουν τους πρόσφυγες να ζουν σε άθλιες συνθήκες, που στερούν στα μικρά προσφυγόπουλα το σχολειό. Να αγωνιστούν για τα μορφωτικά δικαιώματα και το μέλλον όλων των παιδιών – Ελληνόπουλων, μεταναστών και προσφυγόπουλων και να διεκδικήσουν επαρκείς και κατάλληλες σχολικές υποδομές."

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 248143576425768897

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item