Ενδιαφέρουσα εκδήλωση απο την Μαγνητων Κιβωτό

Μια ακόμη σημαντική ομιλία διοργανώνει η  Ιερά Μητρόπολη  Δημητριάδος & Αλμυρού, που εντάσσεται στο πλαίσιο  της  εφετινή επέτειο της 28...Μια ακόμη σημαντική ομιλία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού, που εντάσσεται στο πλαίσιο  της εφετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου1940.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν οι φορείς της , «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και Ένωση Χριστιανώνεπιστημόνων Ν. Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση αυτή έχουμε και την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

Η εφετινή πρώτη εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28  Οκτωβρίου 2016στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως καισυμμετείχαν  χορευτικά συγκροτήματα, είχε μεγάλη προσέλευση κοινού και απέσπασε κολακευτικά σχόλια.

Στην αυριανή εκδήλωση, ομιλητής θα είναι ο συμπολίτης μας Πλοίαρχος (Ι) του Πολεμικού μας Ναυτικού, διακεκριμένος γιατρός, Ιστορικός της Ιατρικής και συγγραφέας, Δρ Αριστείδης Γ. Διαμαντής.

Ο Αριστείδης Γ. Διαμαντής γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1959 όπου περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι απόφοιτος της ‘Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων’ (Σ.Σ.Α.Σ.) και Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού

Ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία, παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά μαθήματα κυτταρολογίας του κατώτερου γυναικείου γεννητικού συστήματος και κολποσκόπησης στο νοσοκομείο ‘Whittington Hospital’ του Λονδίνου και είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 τοποθετήθηκε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε στα πολεμικά πλοία του Στόλου ‘Φ/Γ Έλλη’ και ‘Α/Τ Κανάρης’ καθώς και στα Ναυτικά Νοσοκομεία των Αθηνών και της Σαλαμίνας. Διετέλεσε διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, διευθυντής του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και μέλος της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού. Σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηριακού Τομέα και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και καθηγητής στη ‘Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής’. 

Από το 2000 μέχρι σήμερα διδάσκει το μάθημα «Ιστορία της Στρατιωτικής Ιατρικής και Νοσηλευτικής στην Ελλάδα» στη ‘Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής’ και για τη διετία 2008-2009 δίδαξε «Ιστορία Ιατρικής» στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης του ‘Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής’.

Το 2001, μετά από δικές του ενέργειες, συγκρότησε και μέχρι σήμερα διευθύνει το ‘Γραφείο Μελέτης Ιστορίας Ελληνικής Ναυτικής Ιατρικής’ του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών με σκοπό «τη διάσωση, συλλογή, ταξινόμηση και έκδοση αρχειακού και έντυπου υλικού με κύριο θέμα την ιστορική πορεία της Ελληνικής Ναυτικής Ιατρικής διά μέσου των αιώνων».

Τα σημερινά επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται, κυρίως, γύρω από τη μελέτη και ανάδειξη της ιστορίας της Κυτταρολογίας και των μορφολογικών επιστημών, της ιστορίας της Ιατρικής καθώς και της ιστορίας της Ναυτικής και εν γένει Στρατιωτικής Ιατρικής.

Είναι συγγραφέας και επιμελητής έκδοσης δέκα εννέα μονογραφιών και προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερες από ογδόντα στρογγυλές τράπεζες, επιστημονικές ημερίδες, σεμινάρια και διαλέξεις. Περισσότερες από τριακόσιες πενήντα πρωτότυπες ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και/ή ανακοινωθεί σε συνέδρια και ημερίδες της ημεδαπής και αλλοδαπής. 

Είναι ιδρυτικό και διοικητικό μέλος και μέλος αρκετών επιστημονικών και ιατρικών εταιρειών και συλλόγων. Είναι Αντιπρόεδρος της ‘Ελληνικής Εταιρείας Στρατιωτικής Ιατρικής’ και της ‘Ελληνικής Εταιρείας Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής’. Για το χρονικό διάστημα 2013-2016 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της ‘Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας’. Από το 1994 έως το 2006 εκπροσώπησε το Πολεμικό Ναυτικό στη ‘Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής’ (Balkan Military Medical Committee) και από το 2007 είναι Επίτιμο Μέλος της (Honorary Member). 

Για το επιστημονικό και στρατιωτικό του έργο έχει αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις και επαίνους και έχει βραβευτεί από το Γερουλάνειο Ίδρυμα (2006), την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Κυτταρολογίας (2013) και την Ακαδημία Αθηνών (2014) για τη μελέτη του «Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης (1855-1935). Μια ψυχογραφική προσέγγιση», την οποία εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

 

Την ομιλία του Δρ. Αριστείδη Γ. Διαμαντή αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον οι παλαιοί συμμαθητές του, οι γιατροί της περιοχής μας καθώς και πλήθος συμπολιτών του που γνωρίζουν την πορεία και το έργο του στην Ιατρική και το Πολεμικό Ναυτικό.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η όλη εκδήλωση ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του πρώην Βουλευτή Γιάννη Αντωνόπουλου, που ένθερμα υποστήριξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος 

Ο Σεβασμιώτατος θα επιδώσει τιμητική πλακέτα στον Αρ. Διαμαντή, ενώ θα κλείσει  την όλη εκδήλωση, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στις 7.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1029300284028433247

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item