Κοινή ανακοίνωση αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου: "Ρεκόρ παρανομιών από τη δημοτική αρχή"

Κοινή ανακοίνωση συνέταξαν και υπογράφουν οι Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φ...


Κοινή ανακοίνωση συνέταξαν και υπογράφουν οι Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη, Γιάννης Μολοχίδης, Νατάσα Οικονόμου, Φώτης Λαμπρινίδης, Νίκος Στόϊκος, Απόστολος Παπατόλιας, Θεολόγος Διαμαντένιας και Γιάννης Λαϊνας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλουν τη δημοτική αρχή για την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της παραχώρησης μέρους της πλατείας Ρ. Φεραίου τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή Βόλου έχει σημειώσει ρεκόρ παρανομιών.
Η ανακοίνωση:
Την Τετάρτη 30/11/2016 οι λέξεις ευτελισμός πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και η διαπίστωση όσο και να πειράζει κάποιους αρμόδιους πως, στην Ελλάδα του 2016, στην πόλη που λέγεται Βόλος το επίσημο κράτος δια των θεσμών του απουσιάζει δεν μπορεί να κρύβεται κάτω από το χαλί.
Στις 14.00μμ ενημερωθήκαμε για την διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου η οποία και θα πραγματοποιούταν 45 λεπτά μετά. Το θέμα της συνεδρίασης παρωδία ήταν η εκ νέου λήψη απόφασης για την εκμίσθωση μέρους της πλατείας Ρ.Φεραίου για τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου. Στον Δήμο Βόλου δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω και σπάνε τα ρεκόρ παρανομιών και ξεγυμνώματος των ελεγκτικών μηχανισμών ( που αμέριμνοι παρακολουθούν αποχαυνωμένοι σαν απλοί θεατές). Και γιατί όχι, όταν όπως λέγεται στην καθομιλουμένη βρίσκουν και τα κάνουν…
Πιο συγκεκριμένα, από τις 4/11/2016 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε την ακύρωση (ω έκπληξη) της απόφασης της ΟΕ (αναρμόδια για τέτοια θέματα) του Δήμου σχετικά με την εκμίσθωση του χώρου. Συγκεκριμένα κρίθηκε παράνομη η εκμίσθωση για εμπορική δραστηριότητα και η μη διεξαγωγή δημοπρασίας.
Προς τι το κατεπείγον της συνεδρίασης; Τώρα το θυμήθηκαν πως ήταν εκτεθειμένοι; Δεν έπρεπε να συνεχίζουν τις εργασίες για το χωριό, μέχρι να λυθεί το θέμα αλλά παρόλα αυτά για μία ακόμη φορά κάνουν την Αποκεντρωμένη αφορμή για κοροϊδία. Ποντάριζαν πως η επιτροπή του άρθρου 152 θα τους δικαίωνε (αλήθεια γιατί τόση σιγουριά) αλλά μετά την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής αυτής βρήκαν τρόπο για μια φτηνή ντρίπλα. Έρχονται την παραμονή να πάρουν μια νέα απόφαση – παρωδία, να λένε ότι έχουν απόφαση που δεν έχει ακυρωθεί. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Αποφάσισαν εκ νέου απευθείας ανάθεση και εκμίσθωση με σκοπό το χωριό να λειτουργήσει με την νέα απόφαση του ΔΣ ,η οποία και μέχρι να κριθεί ξανά λογικά παράνομη θα έχουν ολοκληρωθεί όλα. Ο λόγος να υπάρχει μια απόφαση, που μέχρι να ακυρωθεί, θα έχουν γίνει οι γιορτές, θα έχουν κάνει αυτό που ήθελαν και θα λένε πως υπήρχε απόφαση του δήμου που δεν είχε ακυρωθεί.
Τα πράγματα είναι απλά:
Καιρό τώρα οι φορείς του κράτους κωφεύουν. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, με τις ΄΄πλάτες΄΄ κρατικών φορέων, της αστυνομίας, της αποκεντρωμένης (που θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους υπόλοιπους μηχανισμούς για να εφαρμοστεί μια δική της απόφαση), των υπηρεσιών του δήμου στήθηκε ολόκληρη εγκατάσταση σε δημοτικό χώρο χωρίς καμία άδεια. Δεν βλέπει κανείς; Δεν έβλεπαν ένα μήνα τώρα; (Το χωριό έχει στηθεί και έχει πάρει ρεύμα;). Τί ακριβώς αναθέτουν για εκμίσθωση;
Ξέρουν πως παίρνουν μια παράνομη απόφαση γιατί χωρίς δημοπρασία, δεν επιτρέπεται η εμπορική δραστηριότητα
Είναι πρόκληση, ντροπή, ξετσιπωσιά, δείχνει ανυπαρξία κράτους και εξευτελισμό των θεσμών και της νομοθεσίας αυτό που συμβαίνει. Ειδικά η αποκεντρωμένη οφείλει να βγει ανοικτά και να παραδεχτεί πως στην πόλη του Βόλου δεν ισχύουν οι νόμοι και η εφαρμογή τους σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια. Αν δεν θέλει ή αν δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της ας το πει σε όλους αλλά και στα υπουργεία που την εποπτεύουν. Και μετά ας κατεβάσει τα στυλό αφού η κάθε της υπογραφή δεν έχει αξία πλέον μπροστά σε μια δημοτική αρχή που την ευτελίζει και το διατυμπανίζει κιόλας.

Related

Sticky 89486853108261151

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item