Το σχόλιο του Γιάννη Αναστασίου για την εκλογή Τραμπ

Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αναστασίου σχολίασε την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ:  "Στην επέλαση του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της ...


Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αναστασίου σχολίασε την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ: 

"Στην επέλαση του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της προπαγάνδας, επί των συνθετών και δύσκολων ως προς την επίλυση τους υπαρκτων προβλημάτων στην οικονομία και τη κοινωνία, οι νουνεχείς πολιτικές δυναμεις  δεν πρεπει ν'απαντούν με την ανακύκλωση συστημικων προσώπων του χθες -όσο άδικο και εαν είναι αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις- και γενικόλογες αναξιόπιστες λύσεις.
Το πρόβλημα εν τέλει, έχει να κανει με τα λανθασμένα και αργοπορημένα αντανακλαστικά της ίδιας της δημοκρατίας και των δυνάμεων που τη υπερασπίζονται, απέναντι στα πραγματικα αδιέξοδα των συνεπειών των λανθασμενων ή αναγκαιων πολιτικών που εφαρμόστηκαν και οδηγούν τμήματα της κοινωνίας στις σειρήνες του εύκολου, του μηδενισμού και της δημιουργίας της ελπίδας -λανθάνουσας- που όμως ειναι η αναγκαία συνθήκη για την εκλογική επικράτηση τους.
Η διαχείριση προσωπικών στρατηγικών προσώπων, σε συνδυασμό με την αδυναμία παραγωγής πολιτικής διεξόδου για την επίλυση των πραγματικών αιτίων των προβλημάτων, ανταμώνουν με το πολιτισμικό και κοινωνικό έλλειμα των ίδιων των πολιτών και των ευθυνών που και οι ίδιοι εχουν για την προάσπιση της δημοκρατίας. Κάπου εκεί παντα θα βρίσκονται επικίνδυνα έξυπνοι και χαρισματικά επικοινωνιακοί άνθρωποι, οι οποίοι μέσω της προπαγάνδας, του διχαστικού λόγου και του φόβου, στο τελος με τη βοήθεια της ίδια της δημοκρατικης δυνατότητας της εκλογής απο το λαό, να ασελγούν εις βάρος  της.
Απο τη Βαϊμάρη και τον σοσιαλιστή αρχικά Μουσολινι, μέχρι τον Τραμπ και την Λέπεν αύριο, ο πυρήνας του προβλήματος για την δημοκρατία παραμένει ο ίδιος... και εμείς εδώ στο Βόλο με Δήμαρχο σε αργία τον κ. Μπέο αυτό το αντιλαμβανόμαστε ελπιζω. Ωστοσο η δημοκρατία έχει ενα μικρό θεμα: δεν αναγνωρίζει λαθη μετά την απομάκρυνση από το ταμείο της κάλπης".

Related

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 3699706823897154138

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item