ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Παραπληροφορημένοι ελπίζουμε να είναι οι γονείς στο Σέσκλο

Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο Σέσκλο για την...


Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο Σέσκλο για την ενσωμάτωση μαθητών προσφυγόπουλων:
"Εκφράζουμε την έντονη έκπληξη μας για την απόφαση του συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σέσκλου να μη δεχτεί να φοιτήσουν εκεί τις απογευματινές ώρες τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην πόλη μας. Ο σύλλογος γονέων προχώρησε σε αυτή την  απόφαση, παρά τη θετική εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου και τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι έχει γίνει ο  εμβολιασμός των προσφυγόπουλων.  
 Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι στη Μαγνησία των αγώνων και των δημοκρατικών παραδόσεων υπάρχει μαζικός σύλλογος που αρνείται να δείξει την αλληλεγγύη του και αδιαφορεί για το δικαίωμα στη μόρφωση παιδιών που ο πόλεμος έδιωξε από τη χώρα τους και τα έφερε στην πόλη μας. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ξενοφοβικές αντιλήψεις   βρίσκουν έδαφος σε φορείς που εκφράζουν τμήμα της κοινωνίας μας.

Ελπίζουμε πως αυτή η απόφαση αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης και άγνοιας. Καλούμε τον σύλλογο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σέσκλου να επανεξετάσει τη θέση του. Το δικαίωμα στη μόρφωση και σε μια ανθρώπινη ζωή  αφορά όλους και όλες. Αυτό είναι και ένα από τα διαχρονικά μηνύματα του αγώνα του Πολυτεχνείου την επέτειο του οποίου τιμάμε σήμερα.  "

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1343311548301339690

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item