Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων

Με αφορμή την άρνηση και τον προβληματισμό γονέων να γίνουν δεκτά παιδιά μεταναστών και προσφύγων, από την εγκατάσταση «Μόζα», σε σχολ...


Με αφορμή την άρνηση και τον προβληματισμό γονέων να γίνουν δεκτά παιδιά μεταναστών και προσφύγων, από την εγκατάσταση «Μόζα», σε σχολεία της περιοχής μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την άποψή του με παρρησία και βασιζόμενος σε επιστημονικά και ανθρωπιστικά δεδομένα.
Κατ’ αρχάς πρέπει να πληροφορήσουμε τους πολίτες της περιοχής μας ότι όλα τα παιδιά και οι έφηβοι στην εγκατάσταση του «Μόζα» έχουν εμβολιαστεί, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι για θέματα υγείας της εγκατάστασης αυτής, με τους οποίους έχουμε άμεση και στενή συνεργασία. Συγκεκριμένα πριν από 45 ημέρες περίπου η ομάδα αυτή πληθυσμού εμβολιάστηκε για 10 λοιμώδη νοσήματα, μεταξύ των οποίων ηπατίτιδα Α, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, ερυθρά κ.λπ.. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα «Γιατροί χωρίς Σύνορα», που υλοποιούν πρόγραμμα εμβολιασμών μεταναστών και προσφύγων που εκπονήθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και αφορά όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες της Ελληνικής επικράτειας. Μέσω αυτού του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι προβλεπόμενες αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων σε όσους ήδη έκαναν την πρώτη δόση των εμβολίων αυτών. Επίσης, όπως μας πληροφόρησαν, το κάθε εμβολιασμένο άτομο κατέχει ηλεκτρονική καρτέλα εμβολίων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον στην χώρα μας ή στο εξωτερικό.
Ως ΙΣΜ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την διενέργεια των εμβολιασμών στην ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα μας, έστω και αν δεν πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα. Η διενέργεια αυτών των εμβολιασμών ήταν πάγια θέση μας και πιέζαμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ αυτοί οι εμβολιασμοί θα πρέπει να συνεχισθούν προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα βρεθούν στην χώρα μας, από την στιγμή που θα εγκατασταθούν στους προβλεπόμενους χώρους.
Συνεπώς, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ή άρνησης εκ μέρους γονέων να γίνουν δεκτά και να εκπαιδευτούν τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών σε σχολεία της περιοχής μας, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν εμβολιαστεί. Πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία μας, λαμβάνοντας την εκπαίδευση που πρέπει και ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται για όλα τα παιδιά αυτής της χώρας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη χώρα μας να υπάρχουν ‘παιδιά ενός κατώτερου Θεού’.
Τέλος, με αφορμή αυτό το θέμα, θέλουμε να συστήσουμε σε όλους τους γονείς να ελέγξουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους για τα εμβόλια που προβλέπονται και να τα εμβολιάσουν, σε όποια περίπτωση αυτό δεν έχει ακόμη γίνει.
Πάγια θέση του ιατρικού κόσμου είναι ότι οι εμβολιασμοί είναι κατάκτηση για την ανθρωπότητα, πράγμα που αποδεικνύεται από τον περιορισμό ή και εξαφάνιση επικίνδυνων ασθενειών, και ότι πρέπει να κλείσουν όλοι τα αυτιά τους στο επικίνδυνο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Οι ευθύνες όσων δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους είναι τεράστιες και προς τα παιδιά τους και προς το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8722185271801993316

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item