Τη Δευτέρα στην Βουλή η καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Γ.Ν. Βόλου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλε...


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Γ.Ν. Βόλου που εκκρεμούν από το 2014. Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας θα συζητηθεί στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου 2016.   
Στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας αναφέρονται τα εξής: «Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς το Υπουργείο, τόσο του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Βόλου, όσο και των κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων με τις υπ’αριθμ. 80/8-10-2015 και 2479/19-7-2016 ερωτήσεις, το ζήτημα της εκκρεμούς καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, από το 2014, εξακολουθεί να παραμένει άλυτο.  
Το οφειλόμενο υπόλοιπο αποζημίωσης για νυχτερινά και εξαιρέσιμα του προσωπικού, πλην των ιατρών, ανέρχεται στο ποσό ύψους 85.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, που προοριζόταν για τις αποπληρωμές πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού, έχει πιστωθεί στο λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στην Τράπεζα της Ελλάδος και παραμένει αδιάθετο από το 2011.  
Σύμφωνα με το υπ.αρ.Πρωτ.Β1.α/81334 /16-11-2015 έγγραφο  της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας γνωστοποιήθηκε στους εργαζόμενους, ότι δεν επιτρέπεται υπέρβαση των εγκεκριμένων πιστώσεων για την πληρωμή αποζημιώσεων πρόσθετων αμοιβών, για τα παρελθόντα έτη. Ως εκ τούτου,  δεν παρέχεται από  καμία διάταξη του υφιστάμενου νομικού πλαισίου η δυνατότητα καταβολής των δεδουλευμένων.
Τη στιγμή, που οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου υπερβάλλουν εαυτόν, προσπαθώντας να καλύψουν τα λειτουργικά κενά, λόγω υποστελέχωσης του νοσοκομείου, είναι ανεπίτρεπτο, η κυβέρνηση να τους συμπεριφέρεται ως κακοπληρωτής.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός

  1. Γιατί εξακολουθεί να καθυστερεί η καταβολή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων υπηρεσιών στους εργαζόμενους του Γ.Ν. Βόλου; 
  2. Εάν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία νομοθετικής ρύθμισης για να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής των οφειλομένων  δεδουλευμένων του 2014 από τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ που εισπράττει το Νοσοκομείο, όπως ακριβώς έγινε και για  το έτος 2015;» καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 184450051034042570

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item