Ποιητική βραδιά στον Βόλο

Η ποιητική σκηνή  VOLOS POETRY SLAM  δημιουργήθηκε το έτος 2010 με  αφορμή   διαγωνισμό ποίησης  που παρουσιάζεται επί σκηνής ( slam  poetry...


Η ποιητική σκηνή  VOLOS POETRY SLAM  δημιουργήθηκε το έτος 2010 με αφορμή  διαγωνισμό ποίησης που παρουσιάζεται επί σκηνής (slam poetry ) με εμψυχώτρια την Ελενα Ψαραλίδου  . Από τότε μέχρι σήμερα παρουσιάζει θεματικές εκδηλώσεις με ποιήματα  που γράφονται  για την κάθε εκδήλωση , πάνω σε θέματα που απασχολούν την καθημερινή ζωή , ζητώντας μέρη και περιστάσεις για να συνεισφέρουν , μέσω της ποίησηςσε μια θετική στάση ζωής. Όλες οι εκδηλώσεις στηρίζονται στον εθελοντισμό , έχουν ελεύθερη είσοδο και συνοδεύονται από μουσική και τραγούδι. 

Η επόμενη εκδήλωση της ποιητικής σκηνής Volos Poetry Slam με τίτλο «Της Ομορφιάς και της Ασχήμιας-Η πόλη μέσα μας»  επικεντρώνεται στο θέμα: Τι μπορώ να κάνω για τη ζωή μέσα στο περιβάλλον της πόλης που ζω; Τάσσεται με την άποψη του Καζαντζάκη   “Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω ” και εξετάζει με ποιητικό τρόπο την αυτοκαταστροφικότητα που εκδηλώνουμε στη διαχείριση της συνύπαρξης μας μέσα στην πόλη , την αδιαφορία στην αντιμετώπιση  των ρύπων μας εν γένει , τη συμπεριφορά στα ζώα και στο περιβάλλον φυσικό και δομημένοτη  βία –ηχητική, αισθητική, υλική. Κάνει την πρόταση ο καθένας ανάλογα με τη δυνατότητα του να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και προβάλλει την άποψη ότι ο άνθρωπος μπορεί να βρει την Ομορφιά όταν βρει την αλήθεια του. Παίρνουν μέρος: Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Ζούζουλα , Ελενα Καπότη, Ελένη Καραβασίλη, Σπύρος Μακρυγιάννης, Ποιητής εκ Πηλίου, Sirona Medicus,  Eλλη  Σαμαλίδου, Teuta Sadiku , Έλενα Ψαραλίδου. Τραγουδά και παίζει αρμόνιο η Κασσιανή Αμυγδαλίτση,  που επιμελείται μουσικά την εκδήλωση.

Στην έναρξη θα προβληθεί το βίντεο που δημιούργησε η Teuta Sadiku από τα χαμόγελα που συγκεντρώθηκαν κατά τη δράση της ποιητικής σκηνής που έγινε το Μαίο 2016 στο πάρκο του Αγίου Κων/νου με θέμα «Χαρίζουμε ένα ποίημα, χαρίζετε ένα χαμόγελο;» Στην  είσοδο θα συλλέγονται πλαστικά ανακυκλώσιμα καπάκια για την ενίσχυση του έργου της Κουζίνας Αλληλεγγύης. Την ίδια ημέρα Κυριακή 27/11 στις 11 το πρωί θα γίνει δράση καθαρισμού από τα απορρίμματα του πάρκου του Αγίου Κων/νου από τα μέλη της ποιητικής σκηνής Volos Poetry Slam και φίλους.  

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 361731622499886030

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item