Παπανάτσιου: όχι στη μείωση του αφορολόγητου

Απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» θέματα έδωσε στην πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη από τη θέση της υφυπουργού Οικονομικών η  Κατερίνα Παπανάτσιου ....


Απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» θέματα έδωσε στην πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη από τη θέση της υφυπουργού Οικονομικών η Κατερίνα Παπανάτσιου

Μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη η νέα υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης φοροαπαλλαγών αποκλείοντας κάθε περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου.

«Απ’ ότι ξέρω δεν θα έχουμε μείωση του αφορολόγητου. Για τις φοροαπαλλαγές αυτές που έχουν μείνει είναι ελάχιστες. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιο τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Οι δανειστές μπορεί να το θέτουν, εμείς το εξετάζουμε, αν γίνει κάτι θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Παπανάτσιου. 

Και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση μείωση του αφορολόγητου, αλλά για τις φοροαπαλλαγές δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε κάποιες ομάδες και ποιο ακριβώς είναι το κομμάτι εκείνο που θέλουν οι δανειστές».

Επίσης, η υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μείωση των έμμεσων φόρων μέσα στο 2017 «αν το επιτρέψουν οι συνθήκες», όπως χαρακτηριστικά είπε. 
Εκανε λόγο για αύξηση της επιδότησης στο επίδομα πετρελαίου για τις ορεινές περιοχές σημειώνοντας ότι στόχος είναι έως το τέλος του μήνα να έχει αναρτηθεί το νέο σύστημα, ενώ για τα τέλη κυκλοφορίας η κα. Παπανάτσιου τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναρτηθούν νωρίτερα μέσα στο 2017. 

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές τιμές της εφορίας με ταυτόχρονη αύξηση των συντελεστών για όσους έχουν συγκεκριμένο ύψος περιουσίας και πάνω. 

Οσον αφορά το θέμα των κατασχέσεων η κα. Παπανάτσιου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτές να τεθούν σε ισχύ από τον νέο χρόνο και να αφορούν κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο όχι για ποσό από 500 ευρώ και πάνω αλλά για μεγαλύτερα ποσά. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5595786476117856607

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item