Αυτόν τον Δήμο ποιος θα τον πάρει; 12 μνηστήρες για το 2019 (εικόνες)

«Αυτόν τον δήμο ποιος θα τον πάρει;» Είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες σχετικά με τους μνηστήρες για τον Δήμο Βόλου ενόψει των επόμ...«Αυτόν τον δήμο ποιος θα τον πάρει;» Είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες σχετικά με τους μνηστήρες για τον Δήμο Βόλου ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στον αριθμό των ονομάτων που φέρονται να ενδιαφέρονται, οι οποίοι έχουν φτάσει αισίως τους 12. 
Σύμφωνα λοιπόν με τις ζυμώσεις που γίνονται τόσο σε πολιτικά γραφεία, όσο και σε προσωπικό επίπεδο πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να τα βάλουν με το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Αχιλλέας Μπέος. Το TheNewspaper.gr σας μεταφέρει αποκλειστικά το ρεπορτάζ και τις συζητήσεις που γίνονται σε πολιτικά κόμματα, γραφεία και πίσω από κλειστές πόρτες.

Αχιλλέας ΜπέοςΜπορεί οι δικαστικές περιπέτειες να τον έχουν θέσει σε αργία, όμως η κοινή γνώμη φαίνεται να μην επηρεάζεται, όπως περίμεναν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
Ο κ. Μπέος λοιπόν σκοπεύει να είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου τον Μάιο του 2019.
Τα σενάρια είναι δύο. Αν έχει ξεμπερδέψει επιτυχώς για εκείνον από τις δικαστικές εκκρεμότητες και έχει αθωωθεί θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα άνετα και να επανέλθει αν εκλεγεί στα καθήκοντά του.
Στην περίπτωση -που είναι πιο πιθανή- που η δίκη με τις εφέσεις που θα ακολουθήσουν δεν έχει ολοκληρωθεί, θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και να ηγηθεί του συνδυασμού "Νέα εποχή - Νέα Δυναμική" ξανά, και στην περίπτωση που εκλεγεί θα τεθεί πάλι αυτομάτως σε αργία μέχρι την τελεσιδικία.
Η υπόθεση πάντως των στημένων παιχνιδιών δε φαίνεται ότι έχει επηρεάσει την κρίση των ψηφοφόρων του κ. Μπέου.Νατάσα ΟικονόμουΗ επικεφαλής της παράταξης του Π. Σκοτινιώτη, δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα θέλοντας να ηγηθεί ενός νέου σχήματος, το οποίο θα κινείται πολιτικά στον προοδευτικό κεντροαριστερό χώρο. Οι ισορροπίες βέβαια στον χώρο αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολες τα τελευταία χρόνια και ύστερα από την θητεία Σκοτινιώτη, η οποία κρίθηκε πολύ αυστηρά από τους πολίτες και υποθήκευσε το μέλλον της παράταξης.Γιώργος ΠετράκοςΟ Γιώργος Πετράκος είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δραστήριος και επιτυχημένος στο ακαδημαικό του πόστο, άγνωστος όμως στην κοινωνία. Του έγινε προσφάτως κρούση να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα κινείται στον προοδευτικό χώρο και ενδεχομένω να απορροφήσει την παράταξη "Επιλογή Ευθύνης, πάμε μπροστά" της κ. Οικονόμου.
Ακόμα ο ίδιος δεν έχει απαντήσει θετικά, φαίνεται όμως να το σκέφτεται σοβαρά.Μαργαρίτης ΠατσιαντάςΕίναι από τους παλιότερους στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου και δε φαίνεται έτοιμος να εγκαταλείψει τη μάχη. Παρότι η θητεία του ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σημαδεύτηκε από την αποχώρηση ολόκληρης της ομάδας των δημοτικών συμβούλων που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό "Δρόμοι Συνεργασίας".
Ο κ. Πατσιαντάς αν δεν καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου "Πλεύση Ελευθερίας" σκοπεύει να επανέλθει, διεκδικώντας τον δικό του πολιτικό χώρο, του αντιμνημονίου, εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.
Η παράταξή του θα αποτελείται από στελέχη της Αριστεράς, όμως έμπειροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρούν δύσκολο να καταφέρει να συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο καθώς θα έχει απώλειες από τη "Λαϊκή Ενότητα" στα στελέχη της οποίας δεν είναι τελευταία πολύ συμπαθής, ύστερα από την αποχώρησή του.


Απόστολος ΝάνοςΟ Απόστολος Νάνος θεωρείται επιτυχημένος στον ρόλο του επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης και δεν φαίνεται να αμφισβητείται από κανέναν. Το ΚΚΕ πρόκειται σύμφωνα με τις πληροφορίες να του δώσει ξανά το χρίσμα για την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βόλου.Ιάσων Αποστολάκης


Ο Ιάσονας Αποστολάκης ανήκει στους 6 ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους που έφυγαν από την παράταξη του Μ. Πατσιαντά. Είναι νέος σε ηλικία και απολαμβάνει τη στήριξη της Φωτεινής Κοκκινάκη, αλλά και άλλων συμβούλων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ίδρυσαν τη δημοτική κίνηση "Μαζί για τον Βόλο".
Βέβαια η κίνηση ακόμα δεν έχει επικεφαλής και θα αποκτήσει λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
Ο κ. Αποστολάκης φλερτάρει με τη θέση, αν και ο ίδιος διατηρεί μερικές επιφυλάξεις, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στην τοπική κοινωνία.
Κώστας Γαργάλας


Αντίπαλον δέος στην δημοτική κίνηση "Μαζί για τον Βόλο" είναι ο Κώστας Γαργάλας, επίσης δημοτικός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Πατσιαντά. Αν ο κ. Αποστολάκης εκπροσωπεί πιο στενά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαργάλας διατηρεί αποστάσεις ασφαλείας και δηλώνει… συνεργαζόμενος. Επιθυμεί ένα πιο διευρυμένο αυτοδιοικητικό σχήμα, όμως οι ισορροπίες θα αποδειχθούν δύσκολες για εκείνον, καθώς δέχεται εσωτερική υπονόμευση.
Γιώργος ΣταμπουλήςΤο μέλος του Δ.Σ. του Υπερταμείου και λέκτορας του Πανεπιστημίου Γιώργος Σταμπουλής είναι ένα όνομα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει πιο… άνετα για να κατεβάσει στην αρένα του Δήμου Βόλου με την κομματική σημαία. Έχει σχετικά μικρή αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς ήταν περιφερειακός σύμβουλος με τι συνδυασμό της Ηρώς Διώτη, ενώ η θέση του στο Υπερταμείο τον κάνει πολιτικά πιο… ώριμο! Τουλάχιστον έτσι θεωρούν κορυφαία στελέχη στο κυβερνών κόμμα.Μάκης Μπαλλής
Ο ΣΥΡΙΖΑ μελετάει βεβαίως και το σενάριο να κατεβάσει πιο…πρωτοκλασάτο όνομα στην αυτοδιοικητική αρένα. Έτσι λοιπόν δεν είναι λίγοι εκείνοι και από τη Νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος στη Μαγνησία, οι οποίοι προτεινουν για υποψήφιο δήμαρχο Βόλου τον βουλευτή Μάκη Μπαλλή. Ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ μέχρι τώρα για το θέμα. Άλλωστε αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις.
Αργύρης Κοπάνας


Δεν είναι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν "πονοκέφαλο" για την επιλογή τους για τον Δήμο Βόλου. Το ίδιο ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Αργύρης Κοπάνας, που τελευταία βρίσκεται στο στρατόπεδο του υποψ. βουλευτή Γ. Καλτσογιάννη, είναι ένα από τα πρόσωπα που επιθυμεί να μπει μπροστά στη μάχη της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου. Άλλωστε το είχε ξανακάνει το 2013, όταν αποφάσισε να διεκδικήσει τον Δήμο Βόλου ως ανεξάρτητος και με αρχηγό του προεκλογικού του αγώνα τον σημερινό σύμβουλο του Αχιλλέα Μπέου, Γιώργο Σκλιά. Μάλιστα, ο κ. Σκλιάς είχε διοργανώσει και μία επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού "Βόλος - Νέα εποχή" στο Volos Palace. Αμέσως μετά ο κ. Κοπάνας έκανε πίσω και τον Δήμο διεκδίκησε η Ζέττα Μακρή, ενώ ο για λίγες ημέρες επικεφαλής φιλοξενήθηκε και κατάφερε να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Κ. Αγοραστού.
Πάντως σε περίπτωση που κατέλθει υποψήφιος την ομιλία του την έχει ήδη έτοιμη (δείτε το βίντεο).Μιχάλης Μιτζικός


Ο Μιχάλης Μιτζικός ήταν ο "ρηγμένος" της υπόθεση των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού παράγοντες της ΝΔ έπαιξαν παιχνίδια με το χρίσμα του μέχρι την τελευταία ημέρα. Σοβαρός και μετρημένος, αλλά όχι αναγνωρίσιμος από το ευρύ κοινό. Δεν αποκλείεται να λάβει τη στήριξη του κόμματος και σε αυτή την αναμέτρηση. Ο ίδιος το επιθυμεί.Απόστολος ΠαπαδούληςΟ Απόστολος Παπαδούλης δέχεται πιέσεις από μία μεγάλη μερίδα πολιτών και παραγόντων να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Βόλου. Μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Πρόκειται για έναν άξιο τεχνοκράτη, ο οποίος έχει αποδείξει με την ενασχόλησή του με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών ότι φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές. Από αυτό το σημείο βέβαια μέχρι την εκλογή στο αξίωμα του Δημάρχου υπάρχει αρκετός δρόμος. Ήταν υποψήφιος με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη και παραμένει σύμβουλός του σε θέματα ανάπτυξης. Το πρόβλημα που εντοπίζεται στην πιθανή υποψηφιότητά του είναι η αναγνωρισιμότητα και η διείσδυση στα πιο λαϊκά στρώματα.


Related

ΒΟΛΟΣ 1265527910307443662

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item