Συμμαχία για το Νερό: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε

"Στην προχτεσινή συνέλευση της Συμμαχίας για το νερό, συζητήσαμε για την εκδήλωση της Τετάρτης 29/3, η οποία κατέληξε σε συγκεκριμ...


"Στην προχτεσινή συνέλευση της Συμμαχίας για το νερό, συζητήσαμε για την εκδήλωση της Τετάρτης 29/3, η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις μετά από τον έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε από τους παρευρισκόμενους.
Η συνέλευση αποφάσισε να συνεχίσει να επικεντρώνει τη δράσης της στο Θέμα του Παγασητικού-Βιολογικού και παράλληλα να αναζητήσει τρόπους παρέμβασης και για τα υπόλοιπα προβλήματα που τελευταία απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο πάντα του κινηματικού χαρακτήρα της.
Σε ότι αφορά τον Παγασητικό , οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ μας πληροφόρησαν στην εκδήλωση ότι οι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν κάποια πρόοδο στην αποτελεσματικότητα του βιολογικού. Είμαστε ακόμη ωστόσο μακριά από την κανονική λειτουργία του.
Το ίδιο δήλωσε και ο πρόεδρος της επιχείρησης που πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας θα γίνει με το προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ  η οποία δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί. Για να γίνει πιστευτός, ας σταματήσει τη μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη και  αφήνει ανοικτό το θέμα της ιδιωτικοποίησης.
Αποφασίστηκε η επίσκεψη σε όλους τους χώρους που σχετίζονται με το Παγασητικό, όπως το λιμεναρχείο, η Διεύθυνση Υγείας, οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού και η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε σχέση με τη ρύπανση της θάλασσας και την ιδιωτικοποίηση. Είναι υποχρέωση  όλων αυτών των φορέων να ενημερώνουν τους πολίτες, όμως αυτό παραμένει ακόμη ζητούμενο. Άλλοι σιωπούν και άλλοι πληροφορούν με το σταγονόμετρο  κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση.
Σχετικά με τα άλλα προβλήματα που ενέσκηψαν τελευταία, θα τα αντιμετωπίσουμε ως επιθέσεις εναντίον της περιοχής μας, με δυναμικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν στις ανοικτές μας συνελεύσεις.
Το θέμα της αντίδρασης του κόσμου ενάντια στην καύση του RDF είναι πολύ σοβαρό για να το χειρίζονται εταιρείες και να το εκμεταλλεύονται κυβέρνηση, κόμματα και φορείς που έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανοίξει το δρόμο, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας.  Οι πολίτες του Βόλου είναι ευαισθητοποιημένοι και αποφασισμένοι να εμποδίσουν αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή και είναι λάθος να εξαντλούνται σε άφωνες και ανώδυνες  για την ΑΓΕΤ εκδηλώσεις
Αποφασίστηκε να έλθουμε σε επαφή με τους κατοίκους της Καραμπατζάκη για να συντονίσουμε τις προσπάθειες ώστε να επεκταθεί η πειθαρχημένη  κυκλοφορία και στη οδό Ζάχου και να προστατέψουμε ότι κερδήθηκε με αγώνες στο τέλος της δεκαετίας του ’80.
Ήδη έχουμε έλθει σε επαφή με τους κατοίκους του Ν. Πηλίου που άρχισαν κινητοποιήσεις για τις ανεμογεννήτριες με ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών και είμαστε διαθέσιμοι για περαιτέρω συνεργασία.

Στο τέλος του Μάη  θα οργανώσουμε συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο για όλα αυτά τα ζητήματα. Γιατί δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε και να ξενερώσουμε στον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της υφαρπαγής των φυσικών αγαθών και της παραπέρα υποβάθμισης της ζωής μας και του περιβάλλοντος  στο όνομα του κέρδους."

Related

ΒΟΛΟΣ 903001519891195187

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item