Παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στα μαγαζιά του Βόλου

Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε περιοδείες στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πό...


Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε περιοδείες στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης, σήμερα Κυριακή 9 Απρίλη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας στο Εμπόριο με σκοπό την ενημέρωση των εμποροϋπαλλήλων. 
Απόσπασμα από την ανακοίνωση που μοιράστηκε:
Απεργούμε γιατί η  πάλη των εργαζομένων με αίτημα «Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα  για όλο το χρόνο» είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Απεργούμε και δυναμώνουμε την πάλη μας  ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι  με μπαράζ  αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα  απαιτεί νέες θυσίες από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Απεργούμε ενάντια στην απληρωσιά, το μπαράζ απολύσεων, ενάντια στα σχέδια των μεγαλεμπόρων που με γνώμονα το κέρδος ανοίγουν και  κλείνουν επιχειρήσεις, προχωράνε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.
Απομονώνουμε  τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που καθημερινά με τη στάση του επιβεβαιώνει τον επιζήμιο και υπονομευτικό ρόλο του. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδος για μια ακόμα φορά προκηρύσσει απεργία για τα μάτια του κόσμου δύο μέρες πριν (την Πέμπτη), χωρίς επί της ουσίας να παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Εκφυλίζουν κάθε μορφή αγώνα και συλλογικής διαδικασίας όπως είναι η απεργία. Είναι υπέρμαχοι της απεργίας χωρίς απεργούς, για να βγουν από την υποχρέωση.
Στην ίδια ακριβώς ρότα η πλειοψηφία του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων του Βόλου και η πλειοψηφία του ΕΚΒ που αρκέστηκαν σε μια ανακοίνωση στον Τύπο μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας. Έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το κίνημα στον κλάδο μας, για το γεγονός ότι βρισκόμαστε απροετοίμαστοι και ανοργάνωτοι μπροστά στις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών. Είναι γνωστό ότι το Σωματείο έχει να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δύο χρόνια. Ανταποδίδουν επάξια τη στήριξη που τους παρείχε η εργοδοσία των μεγάλων Market στην εκλογή τους στη Διοίκηση του Σωματείου. Η εκφυλιστική τους στάση είναι τέτοια που βγαίνουν ανακοινώσεις στο όνομα του Σωματείου χωρίς καν να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο ή τουλάχιστον να ενημερωθούν τα μέλη του ΔΣ που είναι εκλεγμένα με την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ.
   Καλούμε τον κάθε εμποροϋπάλληλο να συσπειρωθεί στην Επιτροπή Αγώνα εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ. Να δυναμώσουμε την πάλη μας, τη συλλογική μας δράση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο με συγκρότηση επιτροπών, με ενίσχυση και μαζική εγγραφή μελών στο κλαδικό μας σωματείο ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα σε αυτό. Απαιτείται να κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Τις επόμενες μέρες η Επιτροπή Αγώνα θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα παρέμβει ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα και αυθαιρεσία που πολλαπλασιάζεται  κατά το εορταστικό ωράριο καθώς εμείς  οι εμποροϋπάλληλοι καλούμαστε να εργαζόμαστε σε εξαντλητικούς ρυθμούς με κατακόρυφη ένταση της εκμετάλλευσης μας. Μόνο με αγώνα, οργάνωση και συλλογική δράση θα αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους, θα εμποδίσουμε την αντεργατική επίθεση.

Related

ΒΟΛΟΣ 6912665552820479553

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item