"Οχι" του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στις ανεμογεννήτριες

Έκτακτη σύσκεψη για τις ανεμογεννήτριες στο Πήλιο συγκάλεσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου  στην Αθήνα και αποφάσισε ομόφωνα να πει &qu...


Έκτακτη σύσκεψη για τις ανεμογεννήτριες στο Πήλιο συγκάλεσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου στην Αθήνα και αποφάσισε ομόφωνα να πει "όχι" στην εγκατάσταση τους στο Πήλιο.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων δήλωσε: 
"Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση εξήντα και πλέον ανεμογεννητριών στο Πήλιο, σε ένα από τα βουνά της Ελλάδος που έχει χαρακτηρισθεί ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, έχει προστατευθεί για τη διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντός του τόσο από τους κατοίκους του όσο και από το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει θεσμοθετήσει κατά καιρούς νόμους ολοένα και αυστηρότερους για την προστασία του Πηλίου. 
Η υφιστάμενη Πολεοδομική νομοθεσία για τις εκτός οικισμών περιοχές επιτρέπει μέγιστο ύψος οικοδομής 7,5 μέτρα και μέγιστο αριθμό ορόφων δύο (2). Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να δεχθούμε υπερμεγέθη έργα «φαραωνικής» κλίμακας στην πιο υπήνεμη περιοχή της Μαγνησίας. 
Για να σας δώσουμε μια κλίμακα μεγέθους μιας ανεμογεννήτριας, σας ενημερώνουμε ότι το ύψος αυτής είναι 1.700% μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο ύψος των δύο (2) ορόφων. Δηλαδή, έχει ύψος πολυκατοικίας σαράντα (40) και πλέον ορόφων!!! Μας προβληματίζει, δε, πολύ πώς επέλεξαν συγκεκριμένα αυτή την τόσο υπήνεμη περιοχή!!! Λόγω μορφολογίας του εδάφους ο λίγος αέρας, όποτε αυτός αναπτύσσεται, είναι ταχέως διακοπτόμενος, στροβιλοειδής και ως εκ τούτου μη εκμεταλλεύσιμος. Πολύ φοβούμαστε ότι κάποιοι θέλουν να μας επιβάλλουν μία ακόμη «αποτυχημένη» επένδυση. 
Το χειρότερο, όμως, και σοβαρότερο από όλα είναι οι συνέπειες του όλου εγχειρήματος στην υγεία όχι μόνον των σημερινών κατοίκων της εν λόγω περιοχής, αλλά και των μελλοντικών γενεών με καρκινογενέσεις και μεταλλάξεις στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της τεράστιας συγκεντρωμένης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με εξήντα και πλέον ισχυρούς πομπούς. 
Ελπίζουμε ότι αυτοί που έβγαλαν τις αποφάσεις, θα επανεξετάσουν με προσοχή αυτή την «νέα» επένδυση, ώστε να μην δίδονται επιδοτήσεις σε λανθασμένες επενδύσεις, αλλά και να αποφευχθούν εγκαίρως όλες οι προαναφερθείσες συνέπειες.
Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα των ανεμογεννητριών έχει ενημερωθεί το νομικό μας τμήμα και είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε στο συμβούλιο της επικρατείας εάν χρειαστεί."

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7157801379651125381

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item