Κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ Βόλου στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί τα μέλη της στην απεργιακή συνγκέντρωση της 1η Μαίου στον Βόλο:  Συνάδελφοι –ισες Τιμο...


Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί τα μέλη της στην απεργιακή συνγκέντρωση της 1η Μαίου στον Βόλο: 
Συνάδελφοι –ισες
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν με τους εκμεταλλευτές τους και να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα αυτών που τους καταδυναστεύουν και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης. 
«Ο πόλεμος τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»
Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να προχωρήσει την λεγόμενη αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι. Κι όσο κι αν άλλαξε το περιτύλιγμα της προηγούμενης αξιολόγησης με το νόμο Βερναρδάκη (ν.4369/2016), η ουσία παραμένει ίδια. 
Η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνέχιση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο. Συνδέεται άμεσα με τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, το να επικρατήσει ο φόβος στους χώρους δουλειάς.
 Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης, καμιά αναμονή για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και την αξιολόγηση. Να μη γίνει συνένοχη η εργατική τάξη στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, σχεδιασμοί που αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Τα μέτρα είναι σκληρά και θα κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης ακόμη χειρότερη. 
Να μην υπάρξει ούτε ώρα χαμένη στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα. Ταυτόχρονα οργανώνοντας και κλιμακώνοντας την αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων, να προετοιμαζόμαστε για τη μαζική συμμετοχή μας στη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη απεργιακή συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ την  Δευτέρα 1η Μάη στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Related

ΒΟΛΟΣ 2180776992215903069

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item