Αλλάζει όψη η Πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο

Η δημοτική αρχή του Βόλου είναι έτοιμη να εκπονήσει μία μελέτη προκειμένου να αναμορφώσει πλήρως την Πλατεία Πανεπιστημίου, όπως αποκα...Η δημοτική αρχή του Βόλου είναι έτοιμη να εκπονήσει μία μελέτη προκειμένου να αναμορφώσει πλήρως την Πλατεία Πανεπιστημίου, όπως αποκαλύπτει σήμερα το TheNewspaper.gr.
Η Πλατεία Πανεπιστημίου, η οποία προέκυψε από την κατεδάφιση καταστημάτων και οικιών πριν από πολλά χρόνια κατασκευάστηκε πρόχειρα, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ.
Επειδή με απόφαση του ΣτΕ αυτό στη συνέχεια απαγορεύτηκε, η πλατεία εγκαταλείφθηκε στην τύχη της.
Ο Δήμος Βόλου δίνει ιδιαίτερη σημασία στο έργο, καθώς βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημητριάδος, στο πλέον κεντρικό κομμάτι της πόλης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr στην πλατεία θα γίνει ριζική ανακαίνιση, αφού θα δημιουργηθούν παρτέρια με λουλούδια, βραχώδεις κήποι, συνριβάνι και χώροι για παιχνίδι των παιδιών, αλλά και για την ξεκούραση των ηλικιωμένων. Ιδιαίτερη έμφαση μάλιστα θα δοθεί στο πράσινο, αφού πρόκειται να μεταφυτευτούν και ψηλά δέντρα για να "κρύψουν" το κτίριο του Ματσάγγου, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και παραμένει εγκατελειμένο.

Related

Sticky 7413179680523840292

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item