"Μαζί για τον Βόλο": Καλούμε σε σιωπηρή διαμαρτυρία για τις παιδικές χαρές

Η δημοτική κίνηση "Μαζί για τον Βόλο" στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου "Ιππόκαμπος" και καλεί σε συμπόρευση στην ε...


Η δημοτική κίνηση "Μαζί για τον Βόλο" στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου "Ιππόκαμπος" και καλεί σε συμπόρευση στην ειδική σιωπηρή διαμαρτυρία για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στις παιδικες χαρές. Συγκεκριμένα η δημοτική κίνηση των 6 ανεξάρτητων συμβούλων αναφέρει:

Σε μία χώρα που έως τώρα δεν έχει υπάρξει μία σοβαρή μέριμνα για την ελεύθερη και απρόσκοπτη μετακίνηση των πεζών, πόσο μάλλον για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, εκστρατείες όπως το EcoMobilityμας φέρνουν όλους αντιμέτωπους με το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Γιατί δεν είναι μόνο η Πολιτεία που με την έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα και τους κακούς σχεδιασμούς του αστικού περιβάλλοντος δημιουργεί ένα δύσβατο τοπίο για όλους εμάς αλλά και εμείς οι ίδιοι οι οποίοι θα παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο, θα καταλάβουμε με τραπεζοκαθίσματα ή με εμπορεύματα τις διόδους και δεν θα ενδιαφερθούμε που θα πάει ο πεζός, η μητέρα με το καροτσάκι, ο συνάνθρωπος με κινητικά προβλήματα.

Φέτος στην πόλη του Βόλου, το πρόβλημα που θα αναδείξει η εκστρατεία της EcoMobilityσε συνεργασία με το Σωματείο κινητικά αναπήρων Μαγνησίας Ιππόκαμπος, θα είναι η μη προσβασιμότητα από παιδιά με αναπηρία της κατά τα άλλα «πιστοποιημένης»  παιδικής χαράς πίσω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και η απόρριψη οποιασδήποτε ιδέας για ξεχωριστές παιδικές χαρές για αυτά τα παιδιά.  

Η δράση θα υλοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι στην παιδική χαρά πίσω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί χωρίς να περπατούν για 10 λεπτά (12:00-12:10), με τη μάσκα του Άφωνου, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «ξάφνιασμα» από την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους.

Η Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» στηρίζει τέτοιες δράσεις διότι αναδεικνύουν την σημασία και την αξία της συνύπαρξης στον δημόσιο χώρο όπως και στις παιδικές χαρές και προσκαλεί κάθε ενεργό πολίτη να συμμετέχει! Όλοι μαζί, να δώσουμε ένα μήνυμα για ελεύθερη  και ανεμπόδιστη μετακίνηση  στην πόλη!

 

Related

ΒΟΛΟΣ 4796724346403384074

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item