Σιωπηλή διαμαρτυρία στην παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου

Στην παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου βρέθηκαν σήμερα, μέλη του FREEMOBILITY (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου), μέλη του «Ιππόκαμπου», δημοτικοί σ...


Στην παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου βρέθηκαν σήμερα, μέλη του FREEMOBILITY (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου), μέλη του «Ιππόκαμπου», δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες, οι οποίοι προχώρησαν σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία, δηλώνοντας «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα» και απαιτώντας πρόσβαση όλων των παιδιών με αναπηρία στις παιδικές χαρές, με ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια.
 
Ο υπεύθυνος πόλης, πρόεδρος του Σωματείου «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε σήμερα εδώ, για να πραγματοποιήσουμε την πανελλαδική δράση «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα» μετά από αίτημα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου που συμμετέχουν στη δράση freemobility. Να εκφράσουμε την άρνησή μας σε κάθε είδους αποκλεισμό και διάκριση. Διεκδικούμε παιδικές χαρές για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς και πιστεύουμε το μήνυμα να περάσει σε όλη την τοπική κοινωνία. Έχουμε δείξει καλή διάθεση και να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους».
Σχολιάζοντας το θέμα που έγινε στο Δημαρχείο ο κ. Μπέλλος δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο κι αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «Θεωρώ ότι ήταν παρεξήγηση, παρανόηση Σήμερα είμαστε εδώ άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα. Έχουμε φωνή κι ας είμαστε άφωνοι» 
 
Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φωτεινή Γρηγορίου, ανέφερε ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψιν τις επιθυμίες των δικών μας μαθητών που είναι παιδιά κι έχουν ανάγκη από παιχνίδι. Ενημερώσαμε τη Δημοτική Αρχή και ήδη έχει ξεκινήσει το κομμάτι για τις παιδικές χαρές. Δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν. Εμείς θέλουμε να μπορούμε να προτείνουμε. Θέλουμε σε κάθε πιστοποιημένη χαρά να βρίσκονται παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες και ποτέ ξανά παιδική χαρά χωρίς διαμορφωμένα παιχνίδια. Δε θέλουμε χωριστές παιδικές χαρές. Θέλουμε ισότιμη μεταχείριση». 
Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τέλος, επισημάνθηκε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση η οποία λύθηκε για το θέμα που προέκυψε στο Δημαρχείο, ενώ από την δράση απουσίαζαν μαθητές που συμμετείχαν στη δράση ecomobility.Related

ΒΟΛΟΣ 5605077635110565352

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item