ΚΚΕ: «Υπερασπιστής των μονοπωλιακών συμφερόντων της ΑΓΕΤ ο Φάμελος»

"Ανυποχώρητος στη γραμμή υπεράσπισης των μονοπωλιακών συμφερόντων, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της ΑΓΕΤ LAGARGE, ε...


"Ανυποχώρητος στη γραμμή υπεράσπισης των μονοπωλιακών συμφερόντων, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της ΑΓΕΤ LAGARGE, εις βάρος της δημόσιας υγείας, στάθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος στη συζήτηση στη Βουλή που έγινε με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ  για την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
Ο Σ. Φάμελος, υπερασπίζοντας την νομοθεσία της Ε.Ε. και δίνοντας επιστημονικοφανή περιτύλιγμα στην τοποθέτησή του κάλεσε του Βολιώτες να αποφασίσουν για το «όπλο» με το οποίο θέλουν να «πεθάνουν». Έφερε σε αντιδιαστολή την καύση των σκουπιδιών μ΄ αυτήν του ΠΕΤ - ΚΟΚ, υπερασπίζοντας την πρώτη. Έθεσε το δίλλημα του μικρότερου κακού σε σχέση με τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία θεωρώντας την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών λιγότερο επικίνδυνη από την καρκινογόνα καύση του ΠΕΤ – ΚΟΚ, που δήθεν θα ελαττωθεί από τη χρήση RDF. Παράλληλα τόνισε ότι είναι ζήτημα τοπικών ελέγχων από την τοπική κοινωνία, κάνοντας τον «Πόντιο Πιλάτο» για τις σημαντικές ευθύνες που έχει και η κυβέρνηση του στη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, στην έλλειψη προσωπικού και τεχνολογίας. 
Κυρίως όμως προσπάθησε να αθωώσει τη καρκινογόνα καύση και τη χρήση της από τα μονοπώλια που γίνεται με τις ευλογίες του αστικών πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Ε.Ε. Η επιστημονικοφανής δικαιολόγηση της επικίνδυνης εξέλιξης στην ΑΓΕΤ και το Βόλο, φανερώνει ότι οι υπερασπιστές της κερδοφορίας των μονοπωλίων δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό. Κορύφωση της επιχειρηματολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν όταν βάφτισε τα καρκινογόνα σκουπίδια «εναλλακτικά καύσιμα» και τα 50mg/m3 διοξειδίου του θείου και τα 30mg/m3 οργανικού άνθρακα υγιείς εκπομπές(!) όταν στη διάρκεια της ημέρας από την ΑΓΕΤ εκπέμπονται μέχρι και 21.000.000m3 καυσαέρια! 

Ο Κ. Στεργίου απάντησε στον υφυπουργό: «Το λέμε ξεκάθαρα. Καπιταλιστικό κέρδος από τη μια και προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού, είναι πράγματα ασυμβίβαστα…  έχετε «εικόνισμα» την καπιταλιστική οικονομία που στόχος της είναι το κέρδος, αυτά θα κάνετε και μ’ αυτούς θα συμπορευτείτε, δηλαδή με τους επιχειρηματικούς ομίλους… Διαχρονικά, λοιπόν, όλες οι κυβερνήσεις εναρμονίζεστε με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η επιλογή, λοιπόν, στο πλαίσιο της «πράσινης» ανάπτυξης δίνει ζωτικό χώρο στα κεφάλαια και ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης για κερδοφόρες επενδύσεις. Αυτό κάνετε και σ’ αυτή την κατεύθυνση προχωράτε» . "

Related

ΒΟΛΟΣ 4151908932119506040

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item