«Ο αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά παραμένει επίκαιρος»

Ανακοίνωση για τα 50 χρόνια από την επέτειο της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου, εξέδωσε  ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Α...


Ανακοίνωση για τα 50 χρόνια από την επέτειο της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου, εξέδωσε  ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος. 
Συγκεκριμένα αναφέρει: «50 χρόνια συμπληρώνονται από την κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας με την επιβολή του καθεστώτος της 21Ης Απριλίου. Μια μαύρη σελίδα που ολοκληρώθηκε με την αιματηρή εξέγερση του Πολυτεχνείου και την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
Τιμούμε και θυμόμαστε όλους τους νέους και νέες που αγωνίστηκαν για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Η δημοκρατία που ακολούθησε δεν χαρίστηκε σε αυτό το λαό αλλά κερδήθηκε με αγώνες, θυσία και αίμα, και η προάσπισή της είναι καθήκον όλων.
Η προάσπιση της δημοκρατίας και ο αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά παραμένει σήμερα επίκαιρος πιο πολύ από ποτέ με την άνοδο του φασισμού και της ξενοφοβίας. 
Ο ελληνικός λαός διαθέτει μνήμη και γνώση, και αυτό να το θυμούνται οι θιασώτες του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας, και οι νοσταλγοί της χουντικής περιόδου.

Related

ΒΟΥΛΗ 4271189325968755053

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item