Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο κέντρο του Βόλου (εικόνες)

Παρά τη κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσε...


Παρά τη κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τη μέρα συνεδρίασης του Eurogroup. 
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Σύντομος χαιρετισμός έγινε από τη Βάσω Κουβάτση, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ειδικής Αγωγής του Π.Θ. η οποία αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών της Ειδικής Αγωγής. Στην κεντρική της ομιλία η Εύη Καρυδάκη, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας ανέφερε:
«ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ -ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλλιεργώντας  την ηττοπάθεια στον κόσμο που την πίστεψε, ολοκληρώνει    τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα παίρνει μέτρα καταστολής με πιο πρόσφατο παράδειγμα την καταδίκη των τριών αγροτοσυνδικαλιστών στη Λάρισα. 
 Παρουσιάζει  ως «Ανάσταση», τα νέα  αντιλαϊκά μέτρα  που φέρνει τώρα το  Πάσχα, ενώ στη πραγματικότητα   προσθέτει  χιλιόμετρα Γολγοθά στον ελληνικό λαό. 
Η επίθεση που δεχόμαστε βρίσκεται σε εξέλιξη και κλιμάκωση. Και έχουμε καθαρό ότι δεν έχει τέλος αν τέλος δεν βάλουμε εμείς με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας της εργατικής τάξης και με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των εκμεταλλευτικών σχέσεων…

Η επιθετικότητα του κεφαλαίου δεν είναι, λοιπόν, ούτε τυχαία, ούτε προσωρινή. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την έκβαση των συνομιλιών, την επιτυχία ή όχι της αξιολόγησης. Οι συγκεκριμένοι στόχοι για τους οποίους πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφορούν την εξασφάλιση πόρων για τις τσέπες των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών.
Τα αντισταθμιστικά μέτρα αποτελούν κοροϊδία χωρίς προηγούμενο, αφού όχι μόνο θα ενεργοποιηθούν αν πιαστούν οι στόχοι που σημαίνει λεηλασία δίχως τέλος του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος. Στην ουσία αφορούν μέτρα για μεγαλύτερη ρευστότητα και κατά συνέπεια κονδύλια για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ο ισχυρισμός ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και θα ωφεληθούν όλοι έχει στόχο να πείσει τους εργάτες να ταυτίζονται με τους στόχους των αφεντικών τους. Λένε ότι έτσι θα ανοίξουν δουλειές και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας, θα μεγαλώσει ο πλούτος και έτσι και για το λαό θα περισσέψει πιο πολύ. 
Ξέρουμε καλά πως γίνεται το αντίθετο. Οι πετσοκομμένοι μισθοί και δικαιώματα είναι το κίνητρο για τις επενδύσεις και την ανάπτυξή τους. Οι όποιες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, όσο η παραγωγή λειτουργεί άναρχα, στα χέρια μιας χούφτας καπιταλιστών που στα πλαίσια του ανταγωνισμού και του κέρδους ανοιγοκλείνουν εργοστάσια…

Η πείρα και της περιοχής μας αποδεικνύει ότι ο μόνος δρόμος για να αναπτυχθούν αγώνες, για να υψωθεί τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, είναι να μπουν στην άκρη οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Την στιγμή που στα εργοστάσια και τους εργασιακούς χώρους της περιοχής μας, όπου πλειοψηφία έχουν αυτές οι δυνάμεις, υπογράφονται μειώσεις μισθών, επιχειρησιακές συμβάσεις με πετσοκομμένα δικαιώματα, αφήνονται κυρίως νέοι εργαζόμενοι στα χέρια των σύγχρονων δουλέμπορων με τους εργολαβικούς, την ίδια στιγμή εκεί που παραμερίζονται οι λογικές της «κοινής προσπάθειας», των «εθνικών στόχων», της «κοινωνικής ειρήνης», δημιουργούνται αγωνιστικές εστίες που γεμίζουν με αισιοδοξία.
Έτσι, από αυτό εδώ το βήμα, χαιρετίζουμε τους φοιτητές και απόφοιτους της Ειδικής Αγωγής που παλεύουν ενάντια στην τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία πετιούνται εκτός διδασκαλίας, υποβαθμίζεται η ειδική αγωγή με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες Καθαρίστριες που με απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτούν τη μονιμοποίησή τους, αντιπαλεύουν την εργασιακή τους ομηρία με πρόσχημα τα δημοσιονομικά. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη που δίνουν μάχη ενάντια στις απολύσεις, για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, στηρίζουμε την αυριανή συγκέντρωση στο Mymarket ου Αλμυρού . Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους από βιοτεχνίες στον κλάδου του Τύπου και Χάρτου της περιοχής μας που με την αποφασιστική στάση τους απέτρεψαν τη μείωση μισθών, την κατάργηση επιδομάτων. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στα σουπερ μάρκετ Μαρινόπουλος που εξασφάλισαν με τον αγώνα τους πανελλαδικά και κόντρα στο εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, την παραμονή τους στη νέα εταιρία και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που παραμένουν οργανωμένοι και σε ετοιμότητα απέναντι στο νέο εργοδότη. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους της Καθαριότητας των Δήμων που δίνουν μάχη για την παραμονή τους στη δουλειά. Χαιρετίζουμε τη λαϊκή κατακραυγή ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, παρά την προσπάθεια διάφορων πολιτικών δυνάμεων να αντιστρέψουν το κλίμα με μια δήθεν αντίθεσή τους που όμως ταυτόχρονα καλλιεργεί το έδαφος για την αποδοχή της επικίνδυνης αυτής εξέλιξης. Δηλώνουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες διοργάνωσης ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στην πόλη, δυναμικού, δυνατού, με σαφές κατηγορηματικό μήνυμα να μην προχωρήσει η εξέλιξη αυτή και όχι μιας ακόμη κηδείας, μιας δήθεν βουβής διαμαρτυρίας που στόχο έχει να λειτουργήσει σα Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν βαριές ευθύνες απέναντι στο λαό…

Με το παράδειγμα της ΑΓΕΤ αποδεικνύεται ότι για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλίων δεν διστάζουν να γεμίσουν την πόλη με καρκίνο. Η εργατική τάξη στην Ελλάδα «ματώνει» συνεχώς για αυτά τα κέρδη. Έχουμε υποστεί δυσβάσταχτες θυσίες πάντα στο όνομα των περιβόητων δήθεν «εθνικών στόχων». 
Αυτοί οι «εθνικοί στόχοι», είναι που κάνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, να εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στους αδίσταχτους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας αλλά και άλλων καπιταλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής. Αυτός είναι ο λόγος που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και όχι για να προστατέψει τα σύνορα, να ελέγξει δήθεν τις προσφυγικές ροές. Με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει «ξεσαλώσει» η τούρκικη αστική τάξη, οι προκλήσεις και οι αυθαιρεσίες είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Από αυτό το βήμα καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, από τα ξημερώματα με 52 πυραύλους. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο συριακό λαό. Η επίθεση έγινε από τη Μεσόγειο, από πλοία του 6ου στόλου, εκείνου του στόλου που ανεφοδιάζεται στον Πειραιά, που αλωνίζει στο Αιγαίο, που έχει κάλυψη από τη βάση της Σούδας! Βροντοφωνάζουμε:
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Ο λαός μας δεν έχει κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των γερακιών του πολέμου. Οι φαντάροι μας δεν έχουν καμιά δουλειά να πολεμήσουν για ξένα συμφέροντα.
Στην κλιμάκωση της επίθεσης που κάνει η συγκυβέρνηση οφείλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.  
Στα σημερινά συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις χρειάζεται να δοθεί συνέχεια . Να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά η φωνή της εργατικής τάξης απ' άκρη σ' άκρη της χώρας. Κυβέρνηση και εργοδοσία να νιώσουν τη δύναμή της, την πυγμή της, να πάρουν το μήνυμα του ασυμβίβαστου αγώνα.
Συνολικά ο αγώνας ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, να καταγραφεί ως μια καθοριστική συμβολή στην υπόθεση της ανασύνταξης του κινήματος, της προώθησης της Κοινωνικής Συμμαχίας. 
Να δοθεί συνέχεια, χωρίς επανάπαυση, χωρίς εφησυχασμό,  στη προετοιμασία της  συγκέντρωσης  την   Πρωτομαγιά που φέτος με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Συνεχίζουμε! Το κρυφτούλι της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση το έχουμε ξαναζήσει! Προετοιμάζουμε την απεργιακή απάντηση ενάντια στα μέτρα που θα φέρει! Σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε χώρο εκπαίδευσης να παρθούν αποφάσεις για απεργία όποτε θα έρθουν στη Βουλή τα νέα εκτρώματα! Ακούραστα, με αισιοδοξία, δίνουμε τη μάχη παντού! 


Related

ΒΟΛΟΣ 4852699343456680139

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item