Επιστολή Κολυνδρίνη στον ΟΣΕ για τα έργα στη γραμμή του "Μουτζούρη"

Επιστολή προς τον κ. Πετράκη, διευθ. σύμβουλο του ΟΣΕ απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη με αφορμή το ατύχημα π...


Επιστολή προς τον κ. Πετράκη, διευθ. σύμβουλο του ΟΣΕ απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη με αφορμή το ατύχημα που συνέβη την περασμένη εβδομάδα με τον εκτροχιασμό του Μουτζούρη στο Πήλιο:


Η επιστολή:

"κ. Πρόεδρε,
Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ως πρόεδρος του ΟΣΕ και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί στο Νομό Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στη σιδηροδρομική γραμμή Άνω Λεχώνια – Μηλιές, από όπου περνάει το τρενάκι του Πηλίου, ο «Μουτζούρης».
Στην εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή γίνονται οι απαραίτητες και πολύ σημαντικές παρεμβάσεις του ΟΣΕ, τις οποίες επικροτούμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Όμως δημιουργούνται και πολύ σοβαρά προβλήματα εις βάρος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και κυρίως του αγροτικού κόσμου.
Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να διατηρηθούν όλα τα αυλάκια που υπήρχαν και σήμερα είναι σε χρήση, να συντηρηθούν οι πεζογέφυρες και τα μεταλλικά ποτιστικά αυλάκια, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Γραμμής και να γίνει διαμόρφωση στις περιοχές που περισσότερα από πενήντα (50) χρόνια περνάνε εγκάρσια στις γραμμές δρόμοι (για οχήματα) που εξυπηρετούν αγροκτήματα, αγροτικές αποθήκες, οικίες που προϋπήρχαν ή δημιουργήθηκαν αργότερα.
Το ζητούμενο είναι να τηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση κατά τη συντήρηση της γραμμής, ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του έργου αυτό να είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και όχι εις βάρος της. Το τρενάκι του Πηλίου ανέκαθεν από την ίδρυσή του και μέχρι και σήμερα εξυπηρετούσε τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους αγρότες και παραγωγούς της τοπικής κοινωνίας. Μέλημά μας είναι, τρένο και άνθρωποι να συνεχίσουν να συνυπάρχουν. Θέλουμε και επιδιώκουμε και τον τουρισμό και την ανάπτυξη, όχι όμως εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αγροτικής οικονομίας.
Γνωρίζοντας ότι θα επιληφθείτε του θέματος σας ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Related

ΒΟΛΟΣ 2510373002916966617

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item