"Μαλλιά κουβάρια" στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

«Περίμεναν τρία χρόνια, ας περιμένουν λίγο καιρό ακόμα, τη νέα εκλογική διαδικασία» είναι η απάντηση του προέδρου του Εμπορικού, Κωνστ...«Περίμεναν τρία χρόνια, ας περιμένουν λίγο καιρό ακόμα, τη νέα εκλογική διαδικασία» είναι η απάντηση του προέδρου του Εμπορικού, Κωνσταντίνου Τσέλιου στην παράταξη «Έμποροι ενάντια στην κρίση», η οποία, με ανακοίνωσή της, τον καλεί σε παραίτηση μετά την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού του Συλλόγου, κατά την γενική συνέλευση των μελών του, όπου συμμετείχαν μόλις 19 (!) από τα 300 μέλη του.
Η δήλωση του κ. Τσέλιου 
«Αν και δεν με εξέπληξε η ανακοίνωση της παράταξης «Έμποροι ενάντια στην κρίση», που στόχος τους, από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές, είναι η εμπάθεια στο πρόσωπό μου, πρέπει να τονίσω ότι σέβομαι τη Δημοκρατία, όσο τίποτε άλλο. Όπως σέβομαι και την αγορά και τους συναδέλφους εμπόρους, ειδικά τώρα ,που περνάνε τη χειρότερη περίοδο τους.
Οι «Έμποροι ενάντια στην κρίση», ξεχνάνε όμως, ότι είμαστε σε εκλογική περίοδο και τον επόμενο μήνα πρέπει να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, για να γίνουν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου τον Ιούνιο. Ας περιμένουν λοιπόν μέχρι τότε, αν ξαναβάλουν υποψηφιότητα και αν κερδίσουν στις εκλογές, για να λύσουν τα προβλήματα που με κατηγορούν ότι δεν έλυσα εγώ, όπως το Ασφαλιστικό, το θέμα των Κυριακών, το Φορολογικό, τα POS, το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού, τα οποία δεν έχουν λυθεί πουθενά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απ’ όσο γνωρίζω.
Βέβαια η έκπληξή μου είναι ότι ξεχνούν ότι αυτά τα θέματα λύνονται πολιτικά, πολλές φορές τα έχουμε καυτηριάσει σαν Διοίκηση και έχουμε καλέσει τους Βουλευτές να πάρουν θέση για τα προβλήματα που έχει ο κλάδος μας, πράγμα που δεν έχουν κάνει ούτε με μια ανακοίνωσή τους οι ίδιοι οι «Έμποροι ενάντια στην κρίση».
Περίμεναν τρία χρόνια, ας περιμένουν λίγο καιρό ακόμα, τη νέα εκλογική διαδικασία.
Εύχομαι στους ίδιους και τις οικογένειές τους, όπως και σε όλους τους συναδέλφους, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, με υγεία, καλές δουλειές και να επικρατεί η λογική και η ψυχραιμία αυτή τη περίοδο».


Nωρίτερα οι Εμποροι ενάντια στην κρίση είχαν ζητήσει με ανακοίνωσή τους την παραίτηση του κ. Τσέλιου:
Μετά την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού (ο οποίος είχε καταψηφιστεί και στο ΔΣ) που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΣΒ κ. Τσέλιος στη Γενική Συνέλευση στις 05.04.2017, αναμένουμε ότι θα έχει την ευθιξία, την ηθική και δημοκρατική ευαισθησία να αναλάβει τις ευθύνες του.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να καλεστεί άμεσα το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, στο οποίο ο πρόεδρος θα θέσει την παραίτησή του. Είναι σαφές ότι δεν εκφράζει τις διαθέσεις του εμπορικού κόσμου της πόλης μας.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης με τη μειωμένη συμμετοχή δεν μας αφήνει ικανοποιημένους, αφού δείχνει την απαξίωση του εμπορικού κόσμου απέναντι στον ΕΣΒ. 

Εμείς, οι «Έμποροι - Ενάντια στην Κρίση» πιστεύουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας μπορεί να γίνει ένας δυνατός σύλλογος, που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλου του εμπορικού κόσμου. Καθ' όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας μας προσπαθήσαμε για το καλό του συλλόγου, καταθέτοντας μια σειρά από προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις του.

Οι όποιες ρήξεις και αντιπαραθέσεις ήταν αποτέλεσμα της επιλογής του προεδρείου να μην τηρεί τις διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι είχε την απόλυτη πλειοψηφία με 8 στις 15 έδρες. Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από το διοικητικό απολογισμό που κατέθεσε ο πρόεδρος, το έργο της διοικούσας επιτροπής είναι μηδαμινό.

Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα καθιερωμένες πρακτικές, που δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, είναι σημαντικό στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, να υπάρξει συσπείρωση του συνόλου του εμπορικού κόσμου και να λειτουργούμε συλλογικά κι όχι ατομικά. Αυτός ήταν και συνεχίζει να είναι ο σκοπός μας.

Related

Sticky 3044141574999886570

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item