Χωρίς συντήρηση η γραμμή του Μουτζούρη

Στα σχετικά έγγραφα του Ο.Σ.Ε. Α.Ε. και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., παραπέμπει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ.Σπίρτζης, ως απάντηση στην ε...


Στα σχετικά έγγραφα του Ο.Σ.Ε. Α.Ε. και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., παραπέμπει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ.Σπίρτζης, ως απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου, για τον εκτροχιασμό του βαγονιού του ιστορικού «Μουτζούρη» τις ημέρες του Πάσχα. Επιβεβαιώνοντας, για ακόμα μια φορά, την αναποτελεσματικότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις κυβερνητικές της ευθύνες, η απάντηση περιορίζεται στα απολύτως τυπικά, χωρίς καμία νύξη για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.
Στο σχετικό έγγραφο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε., στο οποίο παραπέμπει ο κ. υπουργός, αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο όπου εκτροχιάστηκε το βαγόνι δεν είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες από τον ανάδοχο εργολάβο που έχει αναλάβει τη συντήρηση. Συγκεκριμένα αναφέρεται, ότι δεν διαπιστώθηκε κάποιο σφάλμα «πέραν του επιτρεπτού», αν και στο εν λόγω τμήμα της γραμμής, δεν έχουν εκτελεστεί οι απαιτούμενες και απαραίτητες εργασίες συντήρησης(!) Ταυτόχρονα, στο συνημμένο έγγραφό της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αναφέρει ότι οι επιβάτες αφίχθησαν στον προορισμό τους  με δύο λεωφορεία από την κεντρική οδική διασταύρωση, χωρίς, ωστόσο, να υπολογίζει και να ενδιαφέρεται για την αναστάτωση και την  ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν οι επιβάτες.

Από τα ανωτέρω,  συνάγεται το συμπέρασμα ότι τόσο ο Ο.Σ.Ε. Α.Ε. και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Α.Ε., όσο και το αρμόδιο υπουργείο, προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος του προβλήματος, αφού όπως αναφέρεται και στο ένα εκ των συνημμένων εγγράφων οι εργασίες συντήρησης δεν έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε, ευτυχώς χωρίς τραγικές συνέπειες, και από τον εκτροχιασμό του βαγονιού της γραμμής.

Related

ΒΟΥΛΗ 62373911411404042

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item