Μαζί για τον Βόλο: Συμπαραστεκόμαστε στο συμπολίτη μας για τα επεισόδια στη ΔΕΥΑΜΒ

Την Τετάρτη  24/5/2017 σ ε δί κη οδηγείται συμπολίτης, μέλος της Κίνησης Πολιτών  Πηλίου και Βόλου για το νερό.  Όλοι  θυμόμαστε τις σκηνές ...


Την Τετάρτη  24/5/2017 σε δίκη οδηγείται συμπολίτης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό. 

Όλοι θυμόμαστε τις σκηνές απείρου κάλους και αυθαιρεσίας που εξελίχθησαν δύο χρόνια πριν, τον Μάρτιο του 2015, στην καρδιά της πόλης, μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε της παρουσία σεκιουριτάδων και φουσκωτών της Δημοτικής Αρχής που προσπάθησαν να αποτρέψουν πολίτες , ακόμα και Δημοτικούς Συμβούλους, να παρακολουθήσουν μια ανοικτή κατά τα άλλα δημόσια συνεδρίαση που αφορούσε το κανονισμό άρδευσης; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απρόκλητη χρήση χημικών  εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ , άνευ λόγου και αιτίας προς πολίτες που μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια ήθελαν να εκφράσουν την άποψη τους ( όποια και αν είναι αυτή) σ’ένα όργανο όπως το ΔΣ μιας Δημοτικής Επιχείρησης;

Η Δημοτική Αρχή για τα τότε γεγονότα αισθάνεται ακόμα υπερήφανη άραγε; Η μετατροπή του περιβάλλοντος  χώρου της  ΔΕΥΑΜΒ σε πεδίο μάχης και φρούριο από ΄΄φουσκωτούς’’ ήταν αποκλειστικά δική της ευθύνη.  

Η πρακτική του εκφοβισμού, των απειλών και της ράβδου, της αποτροπής έκφρασης μιας άλλης άποψηςμέσα σε δημοκρατικά πλαίσια δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μια ακόμη κανονικότητα μέσα στην ΄΄ανωμαλία’’ που βιώνει η πόλη μας.

Είναι δημοκρατική υποχρέωση να μην αφήσουμε τον δημόσιο βίο να κυλήσει σε ακόμα πιο επικίνδυνες ατραπούς. Γι’ αυτό και συμπαραστεκόμαστε στον δικαζόμενο αύριο συμπολίτη μας.  

Related

ΒΟΛΟΣ 8035063154045765704

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item