Δράση της ειδικότητας Κεραμικής του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου

Την Τρίτη 16 Μαΐου, το ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, προσκάλεσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το τμήμα  Αρχι...


Την Τρίτη 16 Μαΐου, το ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, προσκάλεσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το τμήμα  Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να παρακολουθήσουν την «Κατασκευή και το ψήσιμο καμινιού ανοιχτής φωτιάς-χαρτιού». Ένα εργαστήρι που διοργάνωσε το τμήμα Κεραμικής του Δημοτικού ΙΙΕΚ από τις 15:00-23:00μ.μ. στον αύλιο χώρο του ΙΙΕΚ. Όπως ενημέρωσε ο εκπαιδευτής του τμήματος Κεραμικής κ. Σ. Γουδίνης το σύγχρονο αυτό καμίνι ανοιχτής φωτιάς αναγωγικού ψησίματος πρωτοεμφανίστηκε στην Ελβετία από Ελβετούς νηπιαγωγούς τη δεκαετία του 70’ και η ανακάλυψη αυτού του είδους  καμινιού προέκυψε από την ανάγκη να μην επηρεάζεται η διαδικασία του ψησίματός  από τις κλιματικές συνθήκες. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας , 80 σπουδαστές του Π.Θ.  και Δημότες που αγαπούν την Τέχνη της Κεραμικής. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τέχνη του τροχού, να ενημερωθούν για την Τέχνη της Κεραμικής και πως μπορεί να αξιοποιηθεί ως πρόσθετο εργαλείο για την απασχόληση των παιδιών στα σχολεία αλλά και  ως εργαλείο Art Therapy. Ακολούθησε ξενάγηση  στο χώρο του Δημοτικού ΙΙΕΚ και  ενημέρωση για τα ελεύθερα εργαστήρια που έχουν σκοπό την επιμόρφωση σπουδαστών και δημοτών τόσο στις εφαρμοσμένες τέχνες όσο και στον τομέα του τουρισμού. Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου είναι το μοναδικό Δημοτικό ΙΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το μοναδικό αναγνωρισμένο ΙΙΕΚ που διαθέτει την ειδικότητα  «Τέχνη Κεραμικής». Η κεραμική ως επάγγελμα συνδέεται με την πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου και τον τουρισμό, αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα μέσο και ένα συνδετικό εργαλείο που σε συνεργασία με άλλα επαγγέλματα βρίσκει εφαρμογή όλο και περισσότερο στα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κέντρα Ψυχοθεραπείας, γιατί η κεραμική είναι ελευθερία,  έκφραση, χαρά, τέχνη, παράδοση. Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Δ. Κότογλου, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σ. Χάλαρη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συγχαίρουν τους συντελεστές για την επιτυχία της εκδήλωσης και ευελπιστούν σε περαιτέρω συνεργασίες και Δράσεις του Δημοτικού ΙΙΕΚ με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα Θεσσαλίας.

Related

LIFESTYLE 7811404158549226534

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item