ΔΑΣ - ΟΤΑ Μαγνησίας: Θαυμάστε τους και δώστε κάτι για τον κόπο τους.

«Μην είσαι ψεύτρα δίγνωμη,  Μη μου μιλάς με μάσκα…» .  Ούτε κατά παραγγελία να είχε γραφτεί ο στίχος του γνωστού ρεμπέτικου τραγουδιού ...


«Μην είσαι ψεύτρα δίγνωμη,  Μη μου μιλάς με μάσκα…» .  Ούτε κατά παραγγελία να είχε γραφτεί ο στίχος του γνωστού ρεμπέτικου τραγουδιού για την πλειοψηφία του Συλλόγου μας (5 της Προέδρου συν τον Δ. Μπάλλα) στο θέμα των συμβασιούχων! Απέρριψαν σχετικό αίτημα της ΔΑΣ να υποστηρίξει ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, την πρόταση νόμου που θα κατέθεταν στη Βουλή σε όλα τα κόμματα  πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής το  απόγευμα της Τρίτης  30/5 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από Δήμους της Αττικής, για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. 
   Προσπάθησαν να καλυφθούν μάλιστα πίσω από την  γραμμή της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ που από  τη μια στήνει «μέτωπο» με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, δηλαδή τους δημάρχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που πανηγύριζαν για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και από την άλλη περιμένει να τηρηθούν κάπου, κάπως, κάποτε αόριστες δεσμεύσεις του Υπουργού Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτη για νομοθετικές πρωτοβουλίες που η   έτερη  υπουργός κ. Γεροβασιλη δεν υιοθετεί, κάνοντας λόγο για ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας και άλλων τομέων σε συμφωνία με τους δανειστές.
    Ξέχασαν μάλιστα ότι το Μεσοπρόθεσμο του 4ου Μνημονίου δεν προβλέπει προσλήψεις στους ΟΤΑ για τα έτη 2018 και 2019. Κοινός παρονομαστής ο εμπαιγμός των συμβασιούχων και η προσπάθεια εφησυχασμού τους, ώστε να μην πάρουν την υπόθεση για την κατάκτηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς αγωνιστικά στα χέρια τους! Τους ταιριάζει γάντι ο ρόλος της απευθείας ανάθεσης που επιζητούν αφού απαίτησαν μάλιστα και εργολαβικό όφελος για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της 23ης Μαΐου... 
Συγκεκριμένα , μεροκάματο από το ταμείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας  απαίτησαν  οι εκφραστές του εργοδοτικού συνδικαλιστικού τυχοδιωκτισμού, για  την παρουσία τους στα  λεωφορεία  κατά τη μετακίνηση των εργαζομένων στην Αθήνα, στη πρόσφατη 48ωρη απεργία,   Δευτέρα  22/5  για τους παιδικούς σταθμούς  και  Τρίτη 23/5 για τους συμβασιούχους-παρατασιούχους.
  Οι  τρείς εκλεγμένοι της  πλειοψηφίας του Συλλόγου μας , εκπρόσωποι της  Συνδικαλιστικής  Ανατροπής, πρώην ΠΑΣΚΕ   Γ. Μαγιάκος  (μέλος του  Γ Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ ), Αποστόλης Τζουρβατζής  και ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Δ. Μπάλλας, με την αμέριστη βέβαια στήριξη τόσο της προέδρου Θάλειας Στάχτου , όσο και της ταμία Αίγλης Καραμανλή , απαίτησαν κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, να πληρωθούν τα έξοδα  κίνησης , δηλαδή από 120 ευρώ ( 80 η ημερήσια αποζημίωση + 40 ευρώ  η διαμονή στους   Γ. Μαγιάκο και Δ. Μπάλλα  και 80 ευρώ  χωρίς τη διαμονή αφού επέστρεψε, για τον Απ. Τζουρβατζή. 
Υπογραμμίζουμε δε, ότι από τους τρείς  μόνον οι δύο απείργησαν. Ο μεν αδειούχος Απ. Τζουρβατζής  επιχειρηματολόγησε  ότι «η απεργία βοηθάει την κυβέρνηση και ότι ο ίδιος ήδη  απείργησε στις 17/5 στη Γενική Απεργία. 
Ο δε Δ.  Μπάλλας  αν και δηλώνει απεργία,   γνωρίζει  και υπεραμύνεται του γεγονότος ότι από τη  μισθοδοσία του  ΔΟΕΠΑΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ  δεν γίνονται οι κρατήσεις των απεργούντων.   «Είναι κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος να μην γίνονται κρατήσεις  στα χρήματα κατά τις απεργίες», ωρυόταν ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ  και συνέχισε λέγοντας ,ότι  «ούτε  ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ , Π. Μαβίδης ούτε ο τωρινός  πρόεδρος Γ. Βλιώρας,   μας κράτησαν και μας κρατούν χρήματα από τις  απεργίες. Αν τολμάτε  πηγαίνετε να ζητήσετε το λόγο από τον Βλιώρα»
Οι  αήθεις επιθέσεις  εναντίον των μελών της ΔΑΣ-ΟΤΑ,  ο χοντροκομμένος αντικομουνισμός από σύσσωμη την πλειοψηφία, ο  οχετός του  Διονύση Μπάλλα που  ξεπερνά ακόμη και τις πιο λαμπρές σελίδες του αυριανισμού, ήταν η απάντηση των προεδρικών  στην τοποθέτηση της ΔΑΣ  η οποία εξέφρασε  την αντίθεση της, στην απαίτηση  της κάλυψης των εξόδων των συνοδών –συνδικαλιστών, καθώς και του  «αιτήματος» να αποζημιωθούν με 10 ευρώ το κεφάλι, για όσες  από τις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας. 
Ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι  η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ  (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ), κηρύσσει απεργίες χωρίς απεργούς  ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα  πότε για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και πότε για τους συμβασιούχους, ενώ στην ουσία  συντάσσεται με όλο το αντεργατικό πλαίσιο της ΚΕΔΕ και των κυβερνήσεων που στήριξε και στηρίζει. 
Διαμηνύουμε όμως και στα   ντόπια παπαγαλάκια τους, στους Μπιτσικόμηδες-συνδικαλιστές του Συλλόγου μας ,  ότι κάθε αγώνας θέλει θυσίες για να μείνει ως παρακαταθήκη και για  να υπάρξει προοπτική. Απεργίες – χορηγίες δημοτικών αρχών, με χαριτωμενιές, κολακείες, κερασμένα χάπενινγκ,  λόγια παρηγοριάς  και πληρωμένα μεροκάματα,  δεν είναι απεργίες.   Οι συνοδοί-συνδικαλιστές  στα μισθωμένα λεωφορεία , ως οφείλουμε, του Συλλόγου μας,  για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε πανελλαδικές απεργιακές συγκεντρώσεις,  δεν είναι τσιρλίντερς που θα εμφανιστούν με τα πολύχρωμα εφέ τους  σε Kυριακάτικο, αθλητικό, φιλικό αγώνα και πρέπει να αποζημιωθούν  για τον κόπο τους.  
  Η  απεργία είναι το όπλο των εργαζομένων για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Η άμβλυνση των συνειδήσεων των συναδέλφων γίνεται με θυσίες πρωτίστως των   εκπροσώπων τους στα συνδικαλιστικά όργανα,   αλλά και των ίδιων των εργαζομένων. Κι αυτή την αλήθεια θα την βροντοφωνάζουμε  κάθε ώρα και κάθε στιγμή, παλεύοντας για τους συναδέλφους μας νυχθημερόν, γιατί αυτό είναι το χρέος μας,  όση λάσπη κι αν μας  ρίχνουν, ακόμη κι όταν προσπαθούν να φτύσουν,   πάνω από τους τάφους των γονιών  μας. 

Δεν θα τους επιτρέψουμε την κοροϊδία στις πλάτες των εργαζομένων.

Related

ΒΟΛΟΣ 6978688122514557360

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item